Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μοσκοβισί : Στόχος η συμφωνία σε ένα «ισορροπημένο» πακέτο μεταρρυθμίσεων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοσκοβισί : Στόχος η συμφωνία σε ένα «ισορροπημένο» πακέτο μεταρρυθμίσεων

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε πως το πακέτο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές θα περιλαμβάνει “μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής”. Περαιτέρω σημείωσε “Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδώσει καλά τους τελευταίους μήνες. […]

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα σημείωσε πως το πακέτο της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές θα περιλαμβάνει “μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής”.

Περαιτέρω σημείωσε “Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει αποδώσει καλά τους τελευταίους μήνες. Το 2016 επέστρεψε η ανάπτυξη και η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει σημαντικά τους δημοσιονομικούς της στόχους. Επομένως, το πακέτο πολιτικής θα πρέπει να είναι ισορροπημένο με την έννοια ότι τα μέτρα που θα ληφθούν προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα θα αντισταθμιστούν από μέτρα στήριξης της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής”.

Παράλληλα τόνισε πως “η διασφάλιση της επίτευξης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 -κάτι που η Επιτροπή αναμένει ότι θα γίνει, σύμφωνα με τις χειμερινές της προβλέψεις- θα πρέπει να συμπληρώνεται καταλλήλως με μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας σε μακροπρόθεσμο διάστημα. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να διευκρινιστούν τις επόμενες εβδομάδες και δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως μέσα που ανατρέπουν τις ήδη εφαρμοσμένες σημαντικές μεταρρυθμίσεις”.

Σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με την χρηματοδότηση πολιτικών απασχόλησης που ο ίδιος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα επεσήμανε πως “το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ήδη στηρίζει την Ελλάδα αναφορικά με τις ενεργές πολιτικές στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σχήματος δημοσίων έργων που συνδυάζει θέσεις εργασίας με εκπαίδευση». Σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «η Επιτροπή συζητά την πιθανότητα ένα μεγαλύτερο μερίδιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου να αφιερωθεί σε αυτές τις πολιτικές, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων που στηρίζουν τους νέους που δεν βρίσκονται ούτε σε απασχόληση ούτε σε εκπαίδευση”.

“Η Επιτροπή διερευνά ακόμα το κατά πόσο η Ελλάδα, χάρη στην υπεραπόδοση των στόχων της, θα μπορούσε να αυξήσει τις δικές της δαπάνες σε ενεργές πολιτικές απασχόλησης, ενώ παράλληλα συζητά το αίτημα της Ελλάδας για ένα δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα στόχευε σε τέτοιες πολιτικές. Δράσεις για την αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας, τη βελτίωση των σχημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων καθώς και για ένα υγιές κοινωνικό δίχτυ ασφάλειας θα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ελλάδας”, υπογράμμισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις