alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ευθεία επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Δημιουργείτε πελατειακό κράτος»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθεία επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: «Δημιουργείτε πελατειακό κράτος»

1

Ευθεία η επίθεση του αρχηγού της ΝΔ στην κυβέρνηση: «Στις μέρες της διακυβέρνησής σας ο λαϊκισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι ψεύτικοι διχασμοί και οι θεωρίες συνομωσίας είναι καθημερινή πρακτική».

  1. Πελατειακό κράτος-  Απαντά στην κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης: «Έχετε διορίσει χιλιάδες “δικούς σας” από την πίσω πόρτα σε δύο μόλις χρόνια. Με μοναδικό διαπιστευτήριο όχι ασφαλώς τα προσόντα τους, αλλά την κομματική τους νομιμοφροσύνη. Και όταν σας κατηγορούμε γι’ αυτό, μας εγκαλείτε για δήθεν ταξικές διακρίσεις. Λες και δεν υπάρχουν φτωχά παιδιά με πτυχία και προσόντα που θα μπορούσαν να πάρουν με την αξία τους τη θέση του κάθε κομματικού κολλητού σας».
  2. Διαφθορά «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το συντομότερο ανέκδοτο. Παρουσιάσατε τους εαυτούς σας ως λευκούς ιππότες της κάθαρσης και χαρακτηρίσατε το παλιό πολιτικό σύστημα συλλήβδην ως διεφθαρμένο. Στην αρχή της διακυβέρνησής σας πράγματι αυτό το έργο μπορούσε να κόβει εισιτήρια. Γιατί είναι αλήθεια ότι υπήρξαν επιχειρηματίες που χρησιμοποίησαν την επιρροή τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Υπήρχε διαπλοκή στην Ελλάδα».
  3. Διαπλοκή «Η νέα διαπλοκή είναι πολύ πιο δηλητηριώδης από εκείνη την παλιά. Διότι βασίζεται σε πράξεις και μεθοδεύσεις που διαβρώνουν θεσμούς του πολιτεύματός μας, καταλύουν ανεξάρτητες αρχές και παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Και το σχέδιό σας για έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου κατέρρευσε μετά το χαστούκι νομιμότητας που σας έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».
  4. Το φιάσκο Παππά «Η υπόθεση του διαγωνισμού-φιάσκο του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής. Για εσάς αποδεικνύεται ότι η δήθεν πάταξη της διαπλοκής δεν είναι παρά το πρόσχημα για τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων εξουσιών στο πρόσωπό σας».
  5. Πηγαίνετε στραβά «Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε. Και όσο και αν επιχειρείτε να χειραγωγήσετε τα Μέσα Ενημέρωσης, η αμείλικτη πραγματικότητα θα σας καταδιώκει. Δεν φταίει ο καθρέφτης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Το δικό σας είδωλο είναι απαξιωμένο στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών».
  6. Δραχμή «Ποιός συντάσσεται με τον κ. Σόιμπλε, του οποίου οι σκέψεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι γνωστές; Εμείς ή τα δικά σας στελέχη; Και τολμάτε να κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία, ότι είμαστε υποχείρια του κ. Σόιμπλε. Σαν δε ντρέπεστε λίγο. Τα δικά σας στελέχη ανασύρουν το ζήτημα της δραχμής. H δήλωση αυτή έρχεται σε μία εποχή ταραγμένη που διάφοροι εποφθαλμιούν τη διάλυση της Ευρωζώνης. Kαι που μια αποκαμωμένη κοινωνία είναι ακόμα πιο επιρρεπής σε θεωρίες συνομωσίας και λαϊκίστικα αφηγήματα εθνικής ανεξαρτησίας»
Single conversation and vote plenary sitting on civil partnership expansion to same sex couples on Dec. 22 2015 / Μόνη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια επέκτασης συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και λοιπών διατάξεων , 22 Δεκεμβρίου 2015

Σκληρά ερωτήματα από Μητσοτάκη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Είπε ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που θέτει η κοινή γνώμη:

– Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

– Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει, ποιός βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

– Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει “καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά”. Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

– Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιές θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τί θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;».

«Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά», λένε στη ΝΔ, «μέχρι να πάρουμε απάντηση». Εξίσου «εκκωφαντική» ήταν η σιωπή του κ. Τσίπρα, λένε οι Ευρωπαίοι  σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας. Καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία απάντηση για το ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών. Καμία απάντηση για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή σε φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας. «Οι Έλληνες πολίτες», τονίζει η ΝΔ, « έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».