Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Απειλές χωρίς προηγούμενο από Πάνο Καμμένο: “Ας πατήσει ο Τσαβούσογλου το πόδι του στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγει από κει”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Απειλές χωρίς προηγούμενο από Πάνο Καμμένο: “Ας πατήσει ο Τσαβούσογλου το πόδι του στα Ίμια, να δούμε πώς θα φύγει από κει”

Με πολύ σκληρό ύφος απάντησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. «Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους», είπε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ. […]

kammenos-imia2

Με πολύ σκληρό ύφος απάντησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

«Δεν υπάρχει θέμα να πατήσει ελληνικό νησί ο Τσαβούσογλου. Αν θέλουν ας δουν. Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους», είπε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ.

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται», συμπλήρωσε.

«Κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο, κάθε πλοίο που παραβιάζει τα εθνικά χωρικά ύδατα αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση».

kammenosstoli-thumb-large

«Αυτές οι προσπάθειες να καλέσουν κοντά τους εθνικιστές με κορυφαία την κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού να κάνει το σήμα των γκρίζων λύκων μέσα στη Βουλή είναι κινήσεις πανικού που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή», είπε ο κ. Καμμένος για τις τουρκικές προκλήσεις που συνεχίζονται.

Μάλιστα έστειλε και το μήνυμα του στον υπουργό Εξωτερικών, επισημαίνοντας τους ρόλους στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας και πετώντας βέλη σε προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Να του θυμίσουμε ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης αλλά ο Τσίπρας και ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και όχι ο Πάγκαλος και υπ. Άμυνας εγώ».

«Η Ελλάδα δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές αλλά δεν θα κάνει πίσω σε κυριαρχικά δικαιώματα. Τα στημένα επεισόδια των Τούρκων προκαλούν θυμηδία» είπε κλείνοντας ο υπουργός Άμυνας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις