Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία δύο άτομα σε Αττική και Κορινθία
ΕΛΛΑΔΑ

Κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία δύο άτομα σε Αττική και Κορινθία

Η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δύο δικογραφίες για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα στην Αθήνα και ενός αγνώστου ατόμου στην Κορινθία. Ειδικότερα οι ελληνικές αρχές αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού CMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που βρίσκεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούσαν στην Ελλάδα, […]

internet

Η  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχημάτισε δύο δικογραφίες για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου σε βάρος ενός 30χρονου Έλληνα στην Αθήνα και ενός αγνώστου ατόμου στην Κορινθία.

Ειδικότερα οι ελληνικές αρχές αξιοποίησε στοιχεία του οργανισμού CMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που βρίσκεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούσαν στην Ελλάδα, συνδέονταν με υλικό παιδικής πορνογραφία. Ύστερα από σχετική έρευνα ταυτοποιήθηκε ότι τα ίχνη οδηγούσαν σε Αττική και Κορινθία.

Μέτα από έρευνα στα δύο σπίτια ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος. Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις