Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι η υπόθεση των Τούρκων κομάντος- Δήλωναν ηλεκτρολόγοι (photos)
ΚΟΣΜΟΣ

Σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι η υπόθεση των Τούρκων κομάντος- Δήλωναν ηλεκτρολόγοι (photos)

Τα πράγματα με την Τουρκία γίνονται πολύ επικίνδυνα, όσο κι αν κρατά προς το παρόν χαμηλούς τόνους, χωρίς να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Οι δύο βατραχάνθρωποι, της ομάδας ‘Διμοιρία του Θανάτου’ και συγκεκριμένα της  ειδικής μονάδας ‘Υποβρύχια Επίθεση’, ανοίγουν ένα νέο εχθρικό κύκλο με τη γειτονική χώρα. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση […]

2_82

Τα πράγματα με την Τουρκία γίνονται πολύ επικίνδυνα, όσο κι αν κρατά προς το παρόν χαμηλούς τόνους, χωρίς να έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Οι δύο βατραχάνθρωποι, της ομάδας ‘Διμοιρία του Θανάτου’ και συγκεκριμένα της  ειδικής μονάδας ‘Υποβρύχια Επίθεση’, ανοίγουν ένα νέο εχθρικό κύκλο με τη γειτονική χώρα.

Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί οι δύο κομάντος δεν συμμετείχαν σε ένα πραξικόπημα, όπως συνέβη με τους οκτώ, αλλά στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας το βράδυ της 15ης του Ιουλίου.

AAngEQw

Οι χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρικ, μπήκαν παράνομα στη χώρα και την περασμένη Δευτέρα υπέβαλαν αίτημα πολιτικού ασύλου, ελπίζοντας αργότερα σε μια απόφαση- χάδι του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασαν στην Ελλάδα πεζοί μέσω Έβρου, στις 15 Φεβρουαρίου και στις 17 παρουσιάστηκαν μαζί με δικηγόρο στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας με σκοπό να παραδοθούν.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι, δεν είπαν λέξη για τα πραγματικά τους στοιχεία, όμως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από την Τουρκία πληροφορίες και ενημερώθηκε από τις Αρχές της χώρας πως πρόκειται για τα δύο μέλη της φονικής ομάδας ‘SAT’.

AAngzMd

Στη ‘Διμοιρία του Θανάτου’, ένα επίλεκτο σώμα του τουρκικού στρατού, φτάνουν μόνο οι καλύτεροι, αυτοί που καταφέρνουν να περάσουν μια αυστηρή και ιδιαιτέρως απαιτητική εκπαίδευση 50 εβδομάδων.

AAngHbX

Η στάση των δύο στρατιωτικών στην αστυνομία, είναι τελείως αρνητική και οι ίδιοι έχουν επιλέξει να μην δώσουν καμία πληροφορία.

Μάλιστα δήλωναν ηλεκτρολόγοι, με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια σε όσους μπορεί να τους κοιτούσαν με «στραβό μάτι».

AAngCie

Υπενθυμίζεται πως στην Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει η δίκη των 47 που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, με τους 2 να δικάζονται ερήμην καθώς είχαν εξαφανίσει τα ίχνη τους.

AAngEQJ

Αυτοί είναι ο Τσετιν και ο Αρικ.

Προς το παρόν κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη και αναμένονται ανακοινώσεις από τις τουρκικές Αρχές σχετικά με την έκδοση τους.

Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου

«Εάν η είδηση επαληθεύεται, δυστυχώς η ένταση κλιμακώνεται από τα ίδια τα γεγονότα και η κρίση πιθανώς να μην είναι μακριά. Η ηγεσία του υπ. Εξωτερικών και όχι του υπ. Εθνικής Αμύνης ή οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να χειριστεί το νέο πρόβλημα στις σχέσεις μας με την Τουρκία» δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος

Πάντως αξιωματούχοι εκτιμούν, πως αυτή τη φορά οι εξελίξεις δεν θα είναι τόσο «ομαλές» όπως ήταν στην υπόθεση των «οκτώ» και η στάση της Άγκυρας αυτή τη φορά θα είναι κάθετη.

 

 

,

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις