Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θρίλερ για γερά νεύρα με τους Τούρκους κομάντος! Μυστήριο παραμένει ο χώρος που κρατούνται
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ για γερά νεύρα με τους Τούρκους κομάντος! Μυστήριο παραμένει ο χώρος που κρατούνται

Σε θρίλερ μυστηρίου εξελίσσεται η υπόθεση με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Σύμφωνα με ΜΜΕ οι δύο κομάντος, που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, κρατούνται από την ΕΥΠ. Κυβερνητικοί κύκλοι, όμως, αμέσως με τη δημοσιοποίηση […]

tourkoi-komantos-ellada-asylo-1000

Σε θρίλερ μυστηρίου εξελίσσεται η υπόθεση με τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ οι δύο κομάντος, που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, κρατούνται από την ΕΥΠ.

Κυβερνητικοί κύκλοι, όμως, αμέσως με τη δημοσιοποίηση του θέματος, έσπευσαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά, ως απολύτως ανακριβείς, τις εν λόγω πληροφορίες, τονίζοντας ότι οι δύο Τούρκοι κομμάντος δεν κρατούνται στην ΕΥΠ.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Τούρκοι κρατούνται «σε ασφαλή χώρο», χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στον χώρο όπου κρατούνται οι δύο συλληφθέντες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛ,ΑΣ

«Με αφορμή αναφορές σε Μ.Μ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο».

Μυστήριο … αν κρατούνται στην Ορεστιάδα

Την ίδια ώρα πάντως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ούτε ότι οι δύο κομάντος κρατούνται στην Ορεστιάδα, όπως ήταν γνωστό μέχρι τώρα. Οπως και να ‘χει, οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί κρατούνται σε χώρο που φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ τα μέτρα για την ασφάλειά τους είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

Υπό εξέταση το αίτημα ασύλου τους

Θρίλερ με τους Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο -Αγνωστο πού κρατούνται

Το αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει είναι υπό εξέταση, ενώ αναμένεται και το δικαστικό αίτημα της τουρκικής πλευράς για την έκδοσή τους. Η περίπτωση τους, πάντως, είναι εντελώς διαφορετική από αυτή των 8 Τούρκων αξιωματικών που ο Αρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία, καθώς στην περίπτωση των δύο φαίνεται να υπάρχουν πολλές επιβαρυντικές ενδείξεις.

2_82

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, κρίσιμα θα είναι τα στοιχεία που θα περιέχονται στο τουρκικό αίτημα για έκδοση τους και το κατά πόσο αυτά επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους στο σχέδιο σύλληψης ή δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις