Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Bild: Οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν ποτέ ;
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bild: Οι Έλληνες δεν θα τα καταφέρουν ποτέ ;

Η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα της αναρωτιέται με επικριτικό και ειρωνικό ύφος “Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ ;” αναφερόμενη στη οικονομική κρίση στην Ελλάδα που διαρκεί επί επτά συναπτά έτη. Ειδικότερα στο δημοσίευμα σημειώνεται “περί τα 32 δις ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από το τρίτο πακέτο βοήθειας. Σε ανταπόδοση η χώρα επρόκειτο να […]

ellada1--2-thumb-large

Η εφημερίδα Bild σε δημοσίευμα της αναρωτιέται με επικριτικό και ειρωνικό ύφος “Δεν θα τα καταφέρουν ποτέ ;” αναφερόμενη στη οικονομική κρίση στην Ελλάδα που διαρκεί επί επτά συναπτά έτη.

Ειδικότερα στο δημοσίευμα σημειώνεται “περί τα 32 δις ευρώ δόθηκαν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από το τρίτο πακέτο βοήθειας. Σε ανταπόδοση η χώρα επρόκειτο να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις – ωστόσο μια νέα μελέτη δείχνει ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδεικνύει αμέλεια”.

Για να στηρίξει την εν λόγω απόφανση η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία  ερευνητικού ινστιτούτου ΙΝΕΡΠ της Αθήνας, επισημαίνοντας πως “από τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν έως το τέλος του 2016 το κοινοβούλιο δεν ψήφισε καν τα δύο τρίτα (59%). Στην πραγματικότητα μάλιστα εφαρμόστηκε μόλις περίπου το 30%”.

Εξάλλου φιλοξενούνται δηλώσεις του Προέδρου του ΙΝΕΡΠ Παναγιώτη Καρκατσούλη ο οποίος δηλώνει “Γίνονται ελάχιστα πράγματα και πολλά πράγματα γίνονται υπερβολικά αργά.Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις”.

Πηγή: dw.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις