Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατερίνη: Κατέληξε η μητέρα της 12χρονης που πέθανε από την πυρκαγιά – Τα όργανα της σώζουν ζωές
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Κατέληξε η μητέρα της 12χρονης που πέθανε από την πυρκαγιά – Τα όργανα της σώζουν ζωές

Η τραγωδία στην Κατερίνη λίγο καιρό πριν, με τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα και έκοψε το νήμα της ζωής σε ένα 12χρονο κορίτσι, έκλεισε οριστικά με έναν ακόμη θάνατο. Η 46χρονη μητέρα της μετά από 12 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αικατερίνης, κατέληξε, όμως έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο σύζυγος της, […]

κ

Η τραγωδία στην Κατερίνη λίγο καιρό πριν, με τη φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα και έκοψε το νήμα της ζωής σε ένα 12χρονο κορίτσι, έκλεισε οριστικά με έναν ακόμη θάνατο.

Η 46χρονη μητέρα της μετά από 12 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αικατερίνης, κατέληξε, όμως έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Ο σύζυγος της, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της, και η λήψη πραγματοποιήθηκε χθες από ομάδες του Ιπποκράτειου και του ΑΧΕΠΑ.

Το ήπαρ, τα νεφρά και οι κερατοειδείς, βοήθησαν τρεις συνανθρώπους μας που υπέφεραν από τα προβλήματα υγείας.

Μια 58χρονη από τη Θεσσαλονίκη έκανε μεταμόσχευση ήπατος, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο, το Ιπποκράτειο, έγινε και η μεταμόσχευση νεφρού σε ένα κορίτσι 15 ετών.

Η μεταμόσχευση του δεύτερου νεφρού πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε 43χρονο νεφροπαθή και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν τις επόμενες μέρες σε ασθενείς με προβλήματα όρασης στο ΑXEΠΑ.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Ανέστης Μπεκριδέλης, μίλησε για το μεγαλείο ψυχής του συζύγου που έχασε όλη του την οικογένεια σε λίγα λεπτά μιας νύχτας: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στον τόπο μας, αλλά ακόμα πιο συγκλονισμένοι και παράλληλα βαθύτατα συγκινημένοι και υπερήφανοι για την απόφαση που πήρε ο σύζυγος της ασθενούς να δωρίσει τα όργανα της. Θεωρώ πως είναι μια κίνηση μεγαλειώδους ανθρωπισμού, ένας άνθρωπος που μόλις έχει χάσει την κόρη και τη σύζυγό του να κατορθώσει να βάλει πάνω από τη δική του, προσωπική, τραγωδία συνανθρώπους του που περιμένουν στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση. Η μονάδα μας λειτουργεί λιγότερο από έναν μήνα, μακάρι μέσα από το έργο μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις