Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πινόκιο ο Τραμπ! 133 ψέματα από την ημέρα της ορκωμοσίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πινόκιο ο Τραμπ! 133 ψέματα από την ημέρα της ορκωμοσίας

Σε ψεύτη ολκής αποδεικνύεται ο Ντόναλντ Τραμπ που κατάφερε με την ακροδεξιά ρητορεία του και τα «εναλλακτικά γεγονότα» να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν σταμάτησε, ούτε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά του, να μιλάει για σφαγές που δεν έγιναν ποτέ ή για ανύπαρκτες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία. Ο Τραμπ λέει κατά μέσο όρο τέσσερα […]

pinokio-trump

Σε ψεύτη ολκής αποδεικνύεται ο Ντόναλντ Τραμπ που κατάφερε με την ακροδεξιά ρητορεία του και τα «εναλλακτικά γεγονότα» να εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν σταμάτησε, ούτε όταν ανέλαβα τα καθήκοντά του, να μιλάει για σφαγές που δεν έγιναν ποτέ ή για ανύπαρκτες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία.

Ο Τραμπ λέει κατά μέσο όρο τέσσερα ψέματα την ημέρα!

Η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα «Washington Post» κατάμέτρησε πόσες φορές ο Ντόναλντ Τραμπ, από την ημέρα που ορκίστηκε Πρόεδρος, είπε ψευδείς η παραπλανητικούς ισχυρισμούς. Ο αρθμός; 133! Δηλαδή κάπου 4 την ημέρα!

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδας πέρασαν από… μικροσκόπιο όλες τις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του. Το αποτέλεσμα δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: ο πρόεδρος Τραμπ επιδεικνύει την ίδια κλίση προς αμφίβολες, παραπειστικές και ψευδείς δηλώσεις, που εμφάνιζε κι όταν ήταν υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Washington Post επιχειρεί και μια θεματική κατάταξη αυτών των παραπλανητικών δηλώσεων του Τραμπ

σχετικά με τη μετάναστευση: 24

με τη ζωή του : 18

με τις θέσεις εργασίας: 17

Το Twitter που… αγαπά χρησιμοποίησε ο Τραμπ για να διαδώσει 34 από τις 133 ανακρίβειες, 31 ήταν μεμονωμένα σχόλια και 24 εξ’ αυτών ελέχθησαν στο πλαίσιο μιας προετοιμασμένης ομιλίας.

Δεν πέρασε μέρα χωρίς να πει κάποια ανακρίβεια, επισημαίνει η εφημερίδα. Μάλιστα τέσσερις συγκεκριμένες μέρες είπε πάνω από επτά ψέματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Η συστηματική δουλειά της ομάδας τεκμηρίωσης της Washington Post είναι, πάντως, μάλλον απίθανο να επηρεάσει τη σχέση του Τραμπ με την αλήθεια. Πολλούς απ’ τους αναληθείς ισχυρισμούς του, τους έχει επαναλάβει αρκετές φορές, μολονότι υποβλήθηκαν σε έλεγχο και αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις