Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Αιχμές Κασουλίδη: Αγνώριστη η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τη Γενεύη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιχμές Κασουλίδη: Αγνώριστη η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τη Γενεύη

Τις απόψεις που διατυπώνει η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη σχολίασε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εκτοξεύοντας «βέλη» καθώς επισημαίνει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη» και ροκανίζει τον χρόνο. «Ο Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Αναστασιάδη» Έπειτα από 22 ολόκληρους μήνες διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο […]

Anastasiades

Τις απόψεις που διατυπώνει η τουρκοκυπριακή πλευρά μετά τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη σχολίασε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης εκτοξεύοντας «βέλη» καθώς επισημαίνει ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά «έχει γίνει αγνώριστη» και ροκανίζει τον χρόνο.

«Ο Ακιντζί δεν θα έπρεπε να είχε αμφιβολίες για τις προθέσεις του Αναστασιάδη»

Έπειτα από 22 ολόκληρους μήνες διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο κ. Κασουλίδης, ο κ. Ακιντζί δεν θα έπρεπε να αμφιβάλει για τις προθέσεις του προέδρου Αναστασιάδη. Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, παρέπεμψε σε δηλώσεις του Μ. Ακιντζί ότι στόχος είναι η εκ περιτροπής προεδρία, η ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης, τόνισε ο υπουργός, εκμεταλλεύτηκε την έγκριση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα, για να προσθέσει στο οπλοστάσιο της Τουρκίας επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων και για να ροκανίσουν τον χρόνο.

Κασουλίδης: Μετά τη Γενεύη η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει γίνει αγνώριστη

Η Τουρκία γνωρίζει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε μια διεθνή διάσκεψη, υπογράμμισε ο κ. Κασουλίδης, για να υπογραμμίσει πως, από τον Ιανουάριο, τίποτε δεν προχώρησε σε ό,τι αφορά τις εκκρεμότητες των εσωτερικών θεμάτων.

«Εμείς θέλουμε ο διάλογος να συνεχίζεται και τα θέματα να συζητούνται και να εξαντλούνται», υποστήριξεα ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κλείσουν ή να φθάσουν όσο πιο κοντά σε κλείσιμο των εσωτερικών πτυχών.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις