Πάνω από τη μισή Γερμανία τάσσεται υπέρ του Grexit

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από τη μισή Γερμανία τάσσεται υπέρ του Grexit

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πολλοί περισσότεροι είναι οι Γερμανοί φέτος που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κρίνοντας πως είναι η μοναδική επιλογή για να επιβιώσει. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa για το περιοδικό Stern, σε ποσοστό 53%, οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν σωστή τη διακοπή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, με το 40% να υποστηρίζει πως […]

22.02.2017 | 13:33

Πολλοί περισσότεροι είναι οι Γερμανοί φέτος που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κρίνοντας πως είναι η μοναδική επιλογή για να επιβιώσει.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa για το περιοδικό Stern, σε ποσοστό 53%, οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν σωστή τη διακοπή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, με το 40% να υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να βοηθηθεί.

Για το κούρεμα του χρέους, το 45% λέει ναι, με το 47% να μην συμφωνεί.

Το 52% είναι υπέρ του διαζυγίου της Ελλάδας από την Ευρώπη και κατά το 42%, ενώ οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» τάσσονται υπέρ του Grexit σε ποσοστό 75%.

Τον Μάρτη του 2016 σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόνο το 33% συμφωνούσε με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με περσινές δημοσκοπήσεις τον Μάρτιο του 2015 τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.

 

Exit mobile version