Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πάνω από τη μισή Γερμανία τάσσεται υπέρ του Grexit
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από τη μισή Γερμανία τάσσεται υπέρ του Grexit

Πολλοί περισσότεροι είναι οι Γερμανοί φέτος που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κρίνοντας πως είναι η μοναδική επιλογή για να επιβιώσει. Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa για το περιοδικό Stern, σε ποσοστό 53%, οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν σωστή τη διακοπή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, με το 40% να υποστηρίζει πως […]

ImageHandler

Πολλοί περισσότεροι είναι οι Γερμανοί φέτος που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κρίνοντας πως είναι η μοναδική επιλογή για να επιβιώσει.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ερευνών Forsa για το περιοδικό Stern, σε ποσοστό 53%, οι πολίτες της Γερμανίας θεωρούν σωστή τη διακοπή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, με το 40% να υποστηρίζει πως η χώρα πρέπει να βοηθηθεί.

Για το κούρεμα του χρέους, το 45% λέει ναι, με το 47% να μην συμφωνεί.

faz

Το 52% είναι υπέρ του διαζυγίου της Ελλάδας από την Ευρώπη και κατά το 42%, ενώ οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» τάσσονται υπέρ του Grexit σε ποσοστό 75%.

Τον Μάρτη του 2016 σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, μόνο το 33% συμφωνούσε με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με περσινές δημοσκοπήσεις τον Μάρτιο του 2015 τασσόταν υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη μόνο το 23% των Γερμανών πολιτών και το 59% κατά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2015, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, τασσόταν υπέρ της παραμονής ήδη το 40% και κατά το 41%.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις