Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σουηδία: Πρόταση νόμου για διάλειμμα από την δουλειά, μόνο για σεξ!
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Πρόταση νόμου για διάλειμμα από την δουλειά, μόνο για σεξ!

Όνειρο μοιάζει η μετανάστευση στη Σουηδία, όχι μόνο γιατί είναι η τρίτη χώρα μετά τη Φινλανδία και τη Γαλλία που δουλεύουν λιγότερο, αλλά και γιατί οι νόμοι που αφορούν στις συνθήκες εργασίας, υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας! Στο χωριό Οβερτονέα στη βόρεια Σουηδία, οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν ένα άκρως πρωτοποριακό μέτρο, που θα […]

overtonea

Όνειρο μοιάζει η μετανάστευση στη Σουηδία, όχι μόνο γιατί είναι η τρίτη χώρα μετά τη Φινλανδία και τη Γαλλία που δουλεύουν λιγότερο, αλλά και γιατί οι νόμοι που αφορούν στις συνθήκες εργασίας, υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας!

Στο χωριό Οβερτονέα στη βόρεια Σουηδία, οι τοπικοί άρχοντες αποφάσισαν να θεσμοθετήσουν ένα άκρως πρωτοποριακό μέτρο, που θα επιτρέπει το ωριαίο διάλειμμα από την εργασία μόνο για σεξ.

Μάλιστα κανένας υπάλληλος δεν θα χάνει τα χρήματα του, ούτε θα υπάρξει περιορισμός για το πρόσωπο ή το μέρος με το οποίο θα κάνει σεξ ο εργαζόμενος.

over2

Ο 42χρονος Περ Ερικ Μούσκος, δημοτικός σύμβουλος του Οβερτονέα που έκανε τη σχετική πρόταση νόμου, δηλώνει σχεδόν σίγουρος πως η ιδέα του θα εφαρμοστεί.

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το σεξ είναι υγεία. Και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν πολύ χρόνο να κάνουν σεξ οπότε φροντίζουμε να τους προσφέρουμε τον χρόνο που ίσως δεν έχουν. Η μία ώρα διαλείμματος είναι αποκλειστικά αφιερωμένη γι αυτόν τον σκοπό και όχι για να πάει ο εργαζόμενος βόλτα ή για να ψωνίζει.

Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε πώς θα αξιοποιήσει ο καθένας τον χρόνο του στο τέλος της ημέρας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις