Υπό κράτηση τέθηκαν συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν

ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση τέθηκαν συνεργάτες της Μαρίν Λεπέν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Ο σωματοφύλακας και η διευθύντρια του γραφείου της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, της Μαρίν Λεπέν, τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας για εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Μετά την απόφαση του γραφείου κατά της διαφθοράς να τεθούν υπό κράτηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει […]

22.02.2017 | 20:18

Ο σωματοφύλακας και η διευθύντρια του γραφείου της υποψήφιας της ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, της Μαρίν Λεπέν, τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση, στο πλαίσιο έρευνας για εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Μετά την απόφαση του γραφείου κατά της διαφθοράς να τεθούν υπό κράτηση, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 48 ώρες, ο Τιερί Λεζιέ και η Κατρίν Γκριζέ είτε θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη, είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι ερευνητές διερευνούν αν το ακροδεξιό κόμμα είχε δημιουργήσει ένα σύστημα ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει, μέσω συμβάσεων πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών, την καταβολή του μισθού στελεχών ή υπαλλήλων του κινήματος στη Γαλλία.

Exit mobile version