Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Οργή Αναστασιάδη για Ακιντζί: “Η υπομονή έχει και τα όρια της”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Αναστασιάδη για Ακιντζί: “Η υπομονή έχει και τα όρια της”

Φανερά ενοχλημένος είναι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα. Ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας την τουρκική απαίτηση να διορθώσει το λάθος της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, ανέφερε πως δίνουν κατεύθυνση και επιμένουν στις εγγυήσεις και […]

anastasiadis

Φανερά ενοχλημένος είναι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας την τουρκική απαίτηση να διορθώσει το λάθος της Βουλής σε σχέση με το ενωτικό δημοψήφισμα του 1950, ανέφερε πως δίνουν κατεύθυνση και επιμένουν στις εγγυήσεις και τόνισε πως «εύχομαι ο κ. Ακιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα τουρκοκυπριακά κόμματα που υποστηρίζουν είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

«Η υπομονή έχει όρια και οφείλει να κατανοήσει ένα: εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί. Εάν εννοεί και επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος να αφήσει τις προφάσεις. Στην κυπριακή παροιμία, και ελπίζω να υπάρχει αντίστοιχη και στην τουρκοκυπριακή γλώσσα, “απόν ‘θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει” (όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει).

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις