Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άκυρη η συνάντηση Λεπέν με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού: Η πρόεδρος αρνείται τη μαντίλα και αποχωρεί! (video)
ΚΟΣΜΟΣ

Άκυρη η συνάντηση Λεπέν με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού: Η πρόεδρος αρνείται τη μαντίλα και αποχωρεί! (video)

Η Μαρί Λεπέν, βρίσκεται στο Λίβανο και η κίνηση της να μην δεχτεί να φορέσει τη μαντίλα, έχει ήδη αρχίσει να σχολιάζεται, λόγω της έντασης της. Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς όταν βρέθηκε στα γραφεία του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή Αμπντελατίφ Ντεριάν, με έντονο ύφος απάντησε στον άντρα που της […]

π

Η Μαρί Λεπέν, βρίσκεται στο Λίβανο και η κίνηση της να μην δεχτεί να φορέσει τη μαντίλα, έχει ήδη αρχίσει να σχολιάζεται, λόγω της έντασης της.

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς όταν βρέθηκε στα γραφεία του Αΐσα Μπακάρ για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή Αμπντελατίφ Ντεριάν, με έντονο ύφος απάντησε στον άντρα που της έδωσε τη μαντίλα πως δεν θα το κάνει.

Η Λεπέν που αποχώρησε αμέσως μετά από το συμβάν, συμπλήρωσε:  «Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο… Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ».

mantila2

Πηγές από το περιβάλλον της προέδρου, μετέφεραν πως η Μαρί Λεπέν είχε γνωστοποιήσει την απόφαση της και παρόλα αυτά η πρόσκληση παρέμεινε σε ισχύ.

Από την άλλη, το γραφείο Τύπου του μεγάλου μουφτή της Βηρυτού ανακοίνωσε ότι οι συνεργάτες υποψήφιας είχαν ενημερωθεί πριν από την συνάντηση για την απαίτηση από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να φορέσει τη μαντίλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις