Αλγερινοί διαρρήκτες αυτοκινήτων στο Νέο Ψυχικό απενεργοποιούσαν τις ηλεκτρικές κλειδαριές με ειδική συσκευή

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλγερινοί διαρρήκτες αυτοκινήτων στο Νέο Ψυχικό απενεργοποιούσαν τις ηλεκτρικές κλειδαριές με ειδική συσκευή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Του Πέτρου Καρσιώτη Προβληματισμό προκαλεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένα εύρημα που κατασχέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δύο Αλγερινών, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και αφαιρούσαν από αυτά αντικείμενα αξίας. Πρόκειται για μία συσκευή, που απενεργοποιεί εξ αποστάσεως το ηλεκτρονικό κλείδωμα των αυτοκινήτων! Που σημαίνει ότι […]

21.02.2017 | 19:08

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προβληματισμό προκαλεί στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ένα εύρημα που κατασχέθηκε στην κατοχή ενός εκ των δύο Αλγερινών, οι οποίοι είχαν βάλει στο στόχαστρο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και αφαιρούσαν από αυτά αντικείμενα αξίας.

Πρόκειται για μία συσκευή, που απενεργοποιεί εξ αποστάσεως το ηλεκτρονικό κλείδωμα των αυτοκινήτων! Που σημαίνει ότι είχαν τη δυνατότητα να… ξεκλειδώνουν από μακριά τα κλειδωμένα από τους ιδιοκτήτες τους μέσω τηλεχειρισμού, οχήματα.

Προφανώς, η «πατέντα» δεν είχε ενεργοποιηθεί πλήρως κι έτσι, οι δύο Αλγερινοί, εντόπιζαν αυτοκίνητα και όταν έβλεπαν ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν αφήσει στο εσωτερικό τους πολύτιμα αντικείμενα, έσπαγαν τα φινιστρίνια η τα πίσω τζάμια και εξαφάνιζαν τα πάντα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που περιπολούσαν στην περιοχή, είδαν μπροστά τους δύο αλλοδαπούς να κινούνται ύποπτα πεζοί και να κρατούν στα χέρια τους δύο γεμάτες τσάντες.

Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους ελέγξουν.  Στη θέα τους, όμως, οι δύο Αλγερινοί τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία συνελήφθη ο ένας, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει.

Στις τσάντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Η συσκευή εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση

Επίσης στην κατοχή του βρέθηκε συσκευή που απενεργοποιεί εξ αποστάσεως το ηλεκτρονικό κλείδωμα των αυτοκινήτων.

Ήδη το εύρημα αυτό έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί από ειδικούς και να αποφανθούν σχετικά με την προέλευσή τους.

Από την έρευνα,  διαπιστώθηκε ότι τις ανωτέρω τσάντες τις είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο αυτοκίνητο, που είχαν διαρρήξει νωρίτερα στην περιοχή.

Τα κλοπιμαία αναγνωρίσθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους και του αποδόθηκαν.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες είχαν διαπράξει κατά τον τελευταίο μήνα, δεκαοκτώ  διαρρήξεις-κλοπές από αυτοκίνητα στην περιοχή του Ν. Ψυχικού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις.

Exit mobile version