Κομισιόν: “Δεν παραιτείται ο Γιούνκερ, το δημοσίευμα ήταν κατασκευασμένο”

ΚΟΣΜΟΣ

Κομισιόν: “Δεν παραιτείται ο Γιούνκερ, το δημοσίευμα ήταν κατασκευασμένο”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κατασκευασμένο χαρακτηρίζει η Κομισιόν, το δημοσίευμα- φωτιά της ιταλικής εφημερίδας La Republica, που αναφερόταν σε παραίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον ερχόμενο Μάρτη. Η παρακμή της Ευρώπης και οι εξελίξεις που διαλύουν το «οικοδόμημα», φαίνεται να είναι το πρόβλημα για τον Γιούνκερ, που βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: Της παραίτησης, ή της μάχης για να […]

20.02.2017 | 13:25

Κατασκευασμένο χαρακτηρίζει η Κομισιόν, το δημοσίευμα- φωτιά της ιταλικής εφημερίδας La Republica, που αναφερόταν σε παραίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον ερχόμενο Μάρτη.

Η παρακμή της Ευρώπης και οι εξελίξεις που διαλύουν το «οικοδόμημα», φαίνεται να είναι το πρόβλημα για τον Γιούνκερ, που βρίσκεται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: Της παραίτησης, ή της μάχης για να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη.

Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, οι κυβερνήσεις, ιδίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας, φαίνεται να ζήτησαν από τον Γιούνκερ να μην παρουσιάσει στις 8 Μαρτίου τη «Λευκή Βίβλο» για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Για τον Αλμπέρτο Ντ΄Αρτζένιο που υπογράφει το δημοσίευμα που προκάλεσε, «η καθοριστική μάχη θα δοθεί τον Μάρτιο, όταν ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στις Βρυξέλλες ή θα παραιτηθεί».

Φαβορί για τη θέση του Γιούνκερ, σε περίπτωση παραίτησης, είναι ο Φινλανδός κεντροδεξιός Γίρκι Κατάινεν, γράφει η La Republica.

 

Exit mobile version