Γαλλία: Στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές κατά τη διαφθοράς- “Ο Φιγιόν να μπει φυλακή”

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στους δρόμους εκατοντάδες διαδηλωτές κατά τη διαφθοράς- “Ο Φιγιόν να μπει φυλακή”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από την οικογένεια Φιγιόν αλλά και τη Μαρί Λεπέν. Εν όψει των προεδρικών εκλογών, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού, ύστερα από το κάλεσμα που έγινε μέσω διαδικτύου, για να καταγγείλουν την κυβέρνηση που «βρίσκει την […]

20.02.2017 | 14:07

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Γαλλίας, διαμαρτυρόμενοι για την διαφθορά, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από την οικογένεια Φιγιόν αλλά και τη Μαρί Λεπέν.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού, ύστερα από το κάλεσμα που έγινε μέσω διαδικτύου, για να καταγγείλουν την κυβέρνηση που «βρίσκει την ευκαιρία να κάνει τα αντίθετα όσων υπεραμύνεται».

Τουλάχιστον 700 άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν, με πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Οι διεφθαρμένοι στη στενή», «Φιγιόν στην φυλακή, η διαφθορά είναι δηλητήριο», «τα χέρια τους είναι βρώμικα».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στην Τουλούζη, με 200 πολίτες να χτυπούν κατσαρόλες και να φωνάζουν «όχι στη διαφθορά».

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση την επόμενη Κυριακή και απευθύνουν κάλεσμα στον λαό να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

 

 

Exit mobile version