Άρχισε η δίκη των “47” για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε η δίκη των “47” για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Στο εδώλιο κάθονται από σήμερα οι 44 κατηγορούμενοι από τους 47, που κατηγορούνται πως επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο. Σε έντονο κλίμα και αποδοκιμασίες, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τους περισσότερους να φορούν κοστούμι, ενώ 3 από τους 47 δικάζονται ερήμην καθώς καταζητούνται […]

20.02.2017 | 16:26

Στο εδώλιο κάθονται από σήμερα οι 44 κατηγορούμενοι από τους 47, που κατηγορούνται πως επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Σε έντονο κλίμα και αποδοκιμασίες, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο με τους περισσότερους να φορούν κοστούμι, ενώ 3 από τους 47 δικάζονται ερήμην καθώς καταζητούνται από τις Αρχές.

Η απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν, συνέβη όταν βρισκόταν με την οικογένεια του στη Μούγλα, στο θέρετρο Μαρμαρίς και έκανε διακοπές. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας, οι κομάντο που έφτασαν στην περιοχή με ελικόπτερο, εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και αντάλλαξαν πυρά με την ασφάλεια του Ερντογάν.

Δύο αστυνομικοί που προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο, έπεσαν νεκροί, ενώ ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο CNN:

«Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί».

Οι 37 που θεωρούνται ύποπτοι πως έλαβαν εντολή για τη δολοφονία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της ισόβιας κάθειρξης, ύστερα από αίτημα της εισαγγελίας.

 

Exit mobile version