Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Δηλώσεις- φωτιά από Κούλογλου: “Έπρεπε το ’14 να αφήναμε τον Σαμαρά να κάνει τη βρώμικη δουλειά”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Δηλώσεις- φωτιά από Κούλογλου: “Έπρεπε το ’14 να αφήναμε τον Σαμαρά να κάνει τη βρώμικη δουλειά”

Δεν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές το 2014, δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, αλλά να αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά να «κάνει τη βρώμικη δουλειά με τα μέτρα». Μιλώντας στο Focus Fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και είπε: «Θα πρέπει να περιμένει κανείς να τελειώσει η […]

CETA, TTIP: two sides of the same coin

Δεν έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές το 2014, δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου, αλλά να αφήσει τον Αντώνη Σαμαρά να «κάνει τη βρώμικη δουλειά με τα μέτρα».

Μιλώντας στο Focus Fm ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και είπε:

«Θα πρέπει να περιμένει κανείς να τελειώσει η θητεία μιας κυβέρνησης και να αξιολογηθεί για το έργο της και όχι να προκαλεί εκλογές γιατί αυτό προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και πρόβλημα στη διαπραγμάτευση. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το συνεχόμενο αίτημα της ΝΔ να ζητά εκλογές γιατί έξω δίνουμε την αίσθηση ότι είμαστε σε άλλο πλανήτη όταν ζητάμε εκλογές. Και με αυτή τη λογική ήταν λάθος το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές το 2014. Έπρεπε να αφεθεί ο Σαμαράς να κάνει τη βρώμικη δουλειά να πάρει τα μέτρα».

gre1538771_23230481-thumb-large

«Όλοι έχουμε ωριμάσει και έχουμε καταλάβει ότι ο συσχετισμών δυνάμεων είναι πάνω από όλα. Και αυτή τη στιγμή είναι αρνητικός για τη χώρα μας. Υπάρχουν ισχυρότεροι παίχτες που είναι αυτοί που επιβάλουν τους κανόνες. Ευτυχώς ή δυστυχώς θα πρέπει να παίξεις με αυτούς τους κανόνες διαφορετικά θα πρέπει να καταστραφείς», είπε ο κ. Κούλογλου, ερωτώμενος για το επίμαχο «Go back Μέρκελ».

Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε, πως η ιδιότητα του, επιτρέπει την παρατήρηση των εξελίξεων από μία απόσταση, γεγονός που δείχνει πιο καθαρά τα πράγματα και τον βοηθά να καταλήγει σε πιο σαφή συμπεράσματα. Όσο για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είπε πως έγινε, γιατί «όπως είχαν διαταχθεί οι πολιτικές δυνάμεις το 2015 , οι ΑΝΕΛ δεν ήταν παλιός πολιτικός φορέας στη λογική μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Το δίπολο αυτό έχει ξεπεραστεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ υπέγραψαν το Μνημόνιο».

Παρόλα αυτά, συμπλήρωσε πως δεν χρειάζεται να αποχωρήσει το κόμμα του κ. Καμμένου, για να έρθουν οι άλλοι.

Ακούστε τι είπε:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις