Αθήνα

°C

Κυριακή

01

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποιοι ήταν οι καλύτεροι πρόεδροι των ΗΠΑ σύμφωνα με τους ιστορικούς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι ήταν οι καλύτεροι πρόεδροι των ΗΠΑ σύμφωνα με τους ιστορικούς

Οι ιστορικοί κατέληξαν βάσει έρευνας, ότι ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ο κορυφαίος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή την «κατάταξη», ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούζβελτ είναι στις δύο επόμενες θέσεις, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη 12η. Ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα των προέδρων της αμερικανικής […]

6872e015e00a3b8781448561c7728278_505871

Οι ιστορικοί κατέληξαν βάσει έρευνας, ότι ο Αβραάμ Λίνκολν ήταν ο κορυφαίος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτή την «κατάταξη», ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Φραγκλίνος Ντ. Ρούζβελτ είναι στις δύο επόμενες θέσεις, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στη 12η. Ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα των προέδρων της αμερικανικής ιστορίας, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία ζητήθηκε από τους ιστορικούς να αξιολογήσουν την ηγεσία των διαφόρων προέδρων.

Αποτέλεσμα εικόνας για abraham lincoln

Πρόκειται για την τρίτη σχετική έρευνα που δημοσιεύεται από το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAM ενόψει της Ημέρας των Προέδρων, που θα γιορταστεί στις ΗΠΑ τη Δευτέρα, καθώς είχαν προηγηθεί αντίστοιχες το 2000 και το 2009.

«Και πάλι οι τρεις πρώτοι είναι οι Λίνκολν, Ουάσινγκτον και FDR — όπως θα έπρεπε να είναι. Το γεγονός ότι ο Ομπάμα βρίσκεται στον αριθμό 12 την πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή είναι πολύ εντυπωσιακό», δήλωσε ο Ντάνγκλας Μπρίνκλεϊ, καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Ράις.

Για τις ανάγκες της έρευνας, ζητήθηκε από 91 ιστορικούς να κατατάξουν τους 43 πρώην προέδρους με βάση 10 χαρακτηριστικά της ηγεσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για οβαμα

Ο Ομπάμα, ο οποίος αποχώρησε από την προεδρία τον Ιανουάριο με υψηλή δημοτικότητα έπειτα από οκτώ χρόνια στο αξίωμα, ήταν τρίτος στην κατηγορία «επιδίωξη της ισότητας για όλους ενώπιον της δικαιοσύνης» και 39ος στην κατηγορία «σχέσεις με το Κογκρέσο».

Οι Άντριου Τζόνσον, Φράνκλιν Πιρς και Τζέιμς Μπιουκάναν κατέλαβαν τις θέσεις των χειρότερων προέδρων της ιστορίας των ΗΠΑ, χαμηλότερα και από τον Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος για μόνο έναν μήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις