Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πέθανε ξαφνικά ο Βαγγέλης Μπασιάκος, σε ηλικία 63 ετών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ξαφνικά ο Βαγγέλης Μπασιάκος, σε ηλικία 63 ετών

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο κ. Μπασιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς. Πίσω του αφήνει την σύζυγο του, που ήταν αυτή που τον εντόπισε νεκρό στην οικία τους και τον ένα του […]

basiakos bouli

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία της Βοιωτίας και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ο κ. Μπασιάκος, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς.

bassiakos-mitsotakis-768x1024

Πίσω του αφήνει την σύζυγο του, που ήταν αυτή που τον εντόπισε νεκρό στην οικία τους και τον ένα του γιο.

Το ζευγάρι, όπως αναφέρει κοντινή πηγή, ετοιμαζόταν μάλιστα να φύγει σήμερα το μεσημέρι για ταξίδι στις Βρυξέλλες.

9FE5C346AD19B618EA5EF658807CE14E

Την θέση του στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπληρώσει ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Μπασιάκος

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν δικηγόρος και βουλευτής. Εκλέγονταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα.
Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Καραμανλής.

MPASIA
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις