Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πίσω από ακόμη ληστρικές εισβολές σε σπίτια της Κέρκυρας η οκταμελής συμμορία με τα Drones (Photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από ακόμη ληστρικές εισβολές σε σπίτια της Κέρκυρας η οκταμελής συμμορία με τα Drones (Photos)

Του Πέτρου Κρασιώτη Άλλες τρεις ληστρικές εισβολές σε προεπιλεγμένα σπίτια της Κέρκυρας, στα οποία εισέβαλαν μετά από πληροφόρηση τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος γνώριζε την οικονομική κατάσταση των στόχων, είχε διαπράξει η οκταμελής συμμορία, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κέρκυρα. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέβαλαν στα σπίτια μόνο αν γνώριζαν από τον τραπεζικό […]

23112016ionia001

Του Πέτρου Κρασιώτη

Άλλες τρεις ληστρικές εισβολές σε προεπιλεγμένα σπίτια της Κέρκυρας, στα οποία εισέβαλαν μετά από πληροφόρηση τραπεζικού υπαλλήλου, ο οποίος γνώριζε την οικονομική κατάσταση των στόχων, είχε διαπράξει η οκταμελής συμμορία, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην Κέρκυρα.

23112016ionia004

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που εισέβαλαν στα σπίτια μόνο αν γνώριζαν από τον τραπεζικό υπάλληλο ότι οι ιδιοκτήτες τους έκρυβαν εκεί μεγάλα ποσά που είχαν μεταφέρει από τραπεζικούς λογαριασμούς, διαπιστώθηκε από την εξέταση των εγκληματολογικών εργαστηρίων ότι έχουν επίσης εμπλοκή:

23112016ionia005

Στη διάρρηξη κατοικίας από την οποία αφαίρεσαν 52.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 6.000 ευρώ και στη διάρρηξη άλλων δύο κατοικιών από τις οποίες αφαίρεσαν χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Έχουν συλληφθεί από τον περασμένο Νοέμβριο

Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθησαν πέντε μέλη της ομάδας, εκ των οποίων τέσσερις άνδρες, οι δύο Αλβανοί υπήκοοι ηλικίας 41 και 44 ετών και δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 50 ετών, καθώς και μια γυναίκα Υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 57 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός Αλβανού υπηκόου ηλικίας 38 ετών και ενός ημεδαπού ηλικίας 29 ετών για τα ίδια αδικήματα.

23112016ionia006

Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, τα μέλη της ομάδας, αρχικά, φρόντιζαν να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με ιδιοκτήτες οικιών οι οποίοι διέθεταν καλή οικονομική κατάσταση με επαρκή οικονομική ρευστότητα και εν συνεχεία τους έθεταν υπό παρακολούθηση με σκοπό να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να δράσουν ανενόχλητοι σε χρόνο που απουσίαζαν από αυτές.

Κατέγραφαν σε κάμερα ενσωματωμένη σε Drones τα «αδύνατα» σημεία των σπιτιών για να εισβάλουν

Στη συνέχεια, κατά την αποχώρηση των ιδιοκτητών από τις οικίες τους, αυτοί ετίθεντο σε φυσική παρακολούθηση από μέλη της εγκληματικής ομάδας ενώ έτερα μέλη της ιδίας ομάδας προέβαιναν στη διάρρηξη των οικιών τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά κυρίως αλλά και τιμαλφή.

Το επίσης εκπληκτικό είναι ότι η συμμορία διέθετε και… drones  με ενσωματωμένη κάμερα και κατέγραφαν τα… αδύνατα σημεία των σπιτιών για να αποφασίσουν από πού θα τα… εκπορθήσουν!

Στην πρώτη φάση των ερευνών είχε διαπιστωθεί ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει από τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους των θυμάτων, πάνω από 700.000 ευρώ σε μετρητά!

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις