Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Γαβρόγλου : Δεν υπαναχωρούμε-Η εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα θα συνεχιστεί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαβρόγλου : Δεν υπαναχωρούμε-Η εκπαίδευση για τα προσφυγόπουλα θα συνεχιστεί

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει σε ότι αφορά στην ένταξή τους στα σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός ήδη 2.500 προσφυγόπουλα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενώ σε 94 […]

ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει σε ότι αφορά στην ένταξή τους στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός ήδη 2.500 προσφυγόπουλα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενώ σε 94 σχολεία λειτουργούν 126 τμήματα για τα προσφυγόπουλα, ενώ για την εκπαίδευσή τους έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Γαβρόγλου αποδέχθηκε ότι υφίστανται και αδυναμίες και καθυστερήσεις. Ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος για τα προσφυγόπουλα στηλίτευσε το “φασιστικό και ναζιστικό φαινόμενο που υπάρχει στη χώρα μας και στην Ευρώπη ολόκληρη” αν και δεν αρνήθηκε πως υπάρχουν και αντιδράσεις από πολίτες που δεν έχουν σχέση με την Χρυσή Αυγή και είναι ευθύνη του υπουργείου να τους ενημερώσει.

Ο βουλευτής του ΚΚΡ Ι. Δελής που έκανε την ερώτηση επεσήμανε ότι υπάρχουν 22.000 καταγεγραμμένα προσφυγόπουλα εκ των οποίων μόνο τα 2.500 έχουν ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παράλληλα σημείωσε ότι “αλωνίζουν οι ΜΚΟ” υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείο η επίλυση των ζητημάτων. Παράλληλα αναφέρθηκε στις “αντιδράσεις που στήνει η φασιστική -ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής” ενώ ζήτησε την στήριξη των εκπαιδευτικών που έχουν επωμιστεί την ευθύνη της υλοποίησης του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις