Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ο Μοσκοβισί στο ΥΠΟΙΚ: “Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοσκοβισί στο ΥΠΟΙΚ: “Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε”

Ο  Πιέρ Μοσκοβισί  βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών όπου έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών εισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης “είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε”. Ενώ χαρακτήρισε το Eurogroup της 2οης Φεβρουαρίου “ως σημαντική στιγμή για την Ελλάδα”. Την ίδια στιγμή η […]

μοσκοβισι 8

Ο  Πιέρ Μοσκοβισί  βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Οικονομικών όπου έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών εισερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών δήλωσε αναφορικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης “είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε”. Ενώ χαρακτήρισε το Eurogroup της 2οης Φεβρουαρίου “ως σημαντική στιγμή για την Ελλάδα”.

Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στοχοπροσηλωμένη στην επίτευξη πολιτικής λύσης καθώς εκτιμάται πως στην παρούσα φάση δεν έχουν τόση σημασία οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας όσο  το να υπάρξει συναίνεση σε ένα συνολικό πακέτο που να περιλαμβάνονται σε αυτό όλα τα ανοικτά θέματα.

Παράλληλα υπάρχει η εκτίμηση εκ μέρους της κυβέρνησης πως λύση επιδιώκουν και οι Ευρωπαίοι, κυρίως η Γερμανίδα Καγκελάριος, που θεωρείται ότι θέλει να “απαλλαγεί” από το ελληνικό πρόβλημα στην τελική ευθεία πριν από τις Γερμανικές εκλογές. Εξάλλου μετά την πρόσφατη συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική πεποίθηση είναι πως η Γερμανία δεν επιθυμεί τουλάχιστον σε αυτή την πολιτική φάση κυβερνητική αλλαγή στην χώρα, που θα δημιουργούσε ένα κλίμα αβεβαιότητας και αναταραχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις