Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Είναι αδιανόητο να φανταστούμε την ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Είναι αδιανόητο να φανταστούμε την ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα

Κατά την τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.Πιέρ Μοσκοβισί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε πως “Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης”. Ενώ επιπλέον […]

μοσκο-παυλο

Κατά την τελετή παρασημοφόρησης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ.Πιέρ Μοσκοβισί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε πως “Η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση για την ενότητα της ίδιας της Ευρωζώνης”.

Ενώ επιπλέον αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Πιέρ Μοσκοβισί για την ενότητα της Ευρώπης αλλά και της Ευρωζώνης, όπως και της θετικής στάσης που έχει διατηρήσει έναντι της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί ευχαρίστησε ον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο για την μεγάλη τιμή, ενώ επεσήμανε πως είναι αδιανόητο να σκεφτεί κανείς την ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα ενώ επεσήμανε πως “Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον φοίνικα θεωρώ, είναι μια χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος. Το επιδείκνυε πάντα και συνεχίζει μέσω των ηγετών της”.

Επιπρόσθετα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να βρίσκει δρόμους και τρόπους συνεννόησης ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες, όπως ανάμεσα στην Αθήνα και το Παρίσι. Περαιτέρω δήλωσε πως θα συνεχίσει να είναι ένας απαιτητικός φίλος για την Ελλάδα, θα βρίσκεται πάντα δίπλα της, καθώς -όπως είπε- η Ελλάδα συνιστά “σημείο αναφοράς για όλους μας στην Ευρώπη”.

Στην τελετή παρασημοφόρησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρέστησαν επίσης, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και ο Γάλλος Πρέσβης στην Αθήνα κ. Κριστόφ Σαντεπί, καθώς και η σύζυγος του Πιέρ Μοσκοβισί κ. Aν Μισέλ Μπαστερί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις