Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Χτύπημα “κάτω από τη μέση” για τον Τραμπ: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας- Είχε επαφές με τη Μόσχα
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Χτύπημα “κάτω από τη μέση” για τον Τραμπ: Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας- Είχε επαφές με τη Μόσχα

Ένα ακόμη χτύπημα ήρθε για τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ αργά της Δευτέρας, καθώς ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας υπέβαλε την παραίτηση του, ύστερα από φήμες για σχέσεις του με τη Ρωσία. Ο Μάικλ Φλιν, ακούστηκε πως λίγες ημέρες πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε εμπλακεί σε συζήτηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, […]

214953g-gettyimages-166901662.0

Ένα ακόμη χτύπημα ήρθε για τον Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ αργά της Δευτέρας, καθώς ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας υπέβαλε την παραίτηση του, ύστερα από φήμες για σχέσεις του με τη Ρωσία.

Ο Μάικλ Φλιν, ακούστηκε πως λίγες ημέρες πριν ορκιστεί ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, είχε εμπλακεί σε συζήτηση με τον πρέσβη της Ρωσίας, σχετικά με τος κυρώσεις που θέλει να επιβάλλει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα.

Τα «αντίποινα» που επιβλήθηκαν είχε ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς η Ρωσία είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για το αποτέλεσμα των εκλογών, που χάρισε την προεδρία στον Νόναλντ Τραμπ.

Οι κυβερνοεπιθέσεις της Ρωσίας, «τιμωρήθηκαν» από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την απομάκρυνση 35 Ρώσων αξιωματούχων και το λουκέτο σε τεράστιες ρωσικές επιχειρήσεις.

trump_flynn

Ο Μάικλ Φλιν, αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια ανάμιξη, υποστηρίζοντας πως η συζήτηση κινήθηκε αυστηρά, στα πλαίσια του προγραμματισμού μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον Τραμπ και τον Πούτιν.

Σκοπός ήταν, να εκφράσει ο Αμερικανός πρόεδρος τα συλλυπητήρια του για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία.

Retired Lt. Gen Michael Flynn gestures as he arrives at Trump Tower, Thursday, Nov. 17, 2016, in New York. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Όμως οι προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση για το «ποιόν» του Φλιν, είχαν «πέσει», με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιμένουν πως η επιλογή είναι λάθος.

Από την άλλη, ο ίδιος ο στρατός ερευνούσε την περίπτωση, να έχει δωροδοκηθεί ο Φλιν από τη Μόσχα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Washingont Post.

Στην παραίτηση, ο Φλιν «απολογείται» για την απουσία πλήρους ενημέρωσης σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Μόσχα, καθώς οι εξελίξεις ήταν πολύ γρήγορες.

Τη θέση του ανέλαβε προσωρινά, σύμφωνα με το CNN, ο στρατηγός Κιθ Κέλογκ.

letter-flyn

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις