Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Κυβερνητικές πηγές: Εργαζόμαστε για κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Κυβερνητικές πηγές: Εργαζόμαστε για κοινωνικά βιώσιμη συμφωνία

«Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν – προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν», σχολίασε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επικείμενη επίσκεψη του Ευρωπαίου αξιωματούχου. Σύμφωνα με τις […]

«Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν – προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν», σχολίασε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επικείμενη επίσκεψη του Ευρωπαίου αξιωματούχου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας πηγής, πρέπει να σταθούμε το τελευταίο διάστημα στις συνεντεύξεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες την περίοδο αυτή, και οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.

«Ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη»

Στο σχόλιό της η κυβερνητική πηγή αναφέρει «ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη» και επισημαίνει τη σταθερή κυβερνητική θέση, ότι ουδείς μπορεί να αντέξει μια τεχνητή αναζωπύρωση. Όσον αφορά στην ελληνική κυβέρνηση «εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν». Μια συμφωνία-πακέτο, αφού «αξίωμα» της Αθήνας είναι να κλείσουν όλα μαζί τα ανοιχτά θέματα, και όχι τμηματικά ή μεμονωμένα, υπογράμμισε.

soible-2000-2

«Πολιτικά απομονωμένος» ο Σόιμπλε

Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις που έγιναν σε βάρος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακόμη και από επί γερμανικού εδάφους, αλλά και όχι μόνον, η κυβερνητική πηγή μίλησε για «ντόμινο αποδοκιμασίας» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος, επιπλέον, εμφανίζεται «πολιτικά απομονωμένος».

Τελειώνοντας την παρέμβασή της, η κυβερνητική πηγή τόνιζε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει «παράλογες απαιτήσεις».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις