Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Στους δρόμους οι αγρότες: Αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (pic-vid)
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Στους δρόμους οι αγρότες: Αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (pic-vid)

Ξεκινά το πανελλήνιο συλλαλητήριο , με τους αγρότες που έχουν φτάσει από το πρωί στην πρωτεύουσα να έχουν κατακλύσει την πλατεία Βάθης. Η πλειοψηφία των διαμαρτυρόμενων, ταξίδεψε από τη δυτική Μακεδονία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν είχαν χρήματα για το ταξίδι και δεν θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι περικυκλωμένο από […]

agr2

Ξεκινά το πανελλήνιο συλλαλητήριο , με τους αγρότες που έχουν φτάσει από το πρωί στην πρωτεύουσα να έχουν κατακλύσει την πλατεία Βάθης.

Η πλειοψηφία των διαμαρτυρόμενων, ταξίδεψε από τη δυτική Μακεδονία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν είχαν χρήματα για το ταξίδι και δεν θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι περικυκλωμένο από κλούβες των ΜΑΤ.

agr3

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, οι αγρότες διαδηλώνουν, διεκδικώντας κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

agr1

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ ενώ θα παρευρεθεί και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

pp02

Παράλληλα η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της να ενώσουν τη φωνή τους με τους μικρομεσαίους αγρότες. Στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ (12 μ. – 15 μ.μ.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), όπως και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις