Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / “Εγκληματικό” λάθος: Τον ύμνο των ναζί έψαλλαν οι Αμερικανοί σε διεθνές τουρνουά τένις (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

“Εγκληματικό” λάθος: Τον ύμνο των ναζί έψαλλαν οι Αμερικανοί σε διεθνές τουρνουά τένις (vid)

Απίστευτη γκάφα έκανε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης, καθώς έψαλλαν λάθος ύμνο! Και όχι απλώς λάθος, αλλά οι στίχοι που «ξέφυγαν» έχουν συνδεθεί με το Τρίτο Ράιχ και την Γερμανία του Χίτλερ. Για την ακρίβεια, οι στίχοι  «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt» […]

ImageHandler

Απίστευτη γκάφα έκανε η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις πριν από αγώνα του Fed Cup στο Μάουι της Χαβάης, καθώς έψαλλαν λάθος ύμνο!

Και όχι απλώς λάθος, αλλά οι στίχοι που «ξέφυγαν» έχουν συνδεθεί με το Τρίτο Ράιχ και την Γερμανία του Χίτλερ.

Για την ακρίβεια, οι στίχοι  «Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt» έχουν αφαιρεθεί από τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας καθώς παραπέμπουν στον ναζισμό, αλλά ο τενόρος μάλλον δεν το ήξερε!

Φυσικά απολογήθηκε για τη γκάφα του, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει από το πλήθος των αρνητικών σχολίων.

Η Γερμανίδα τενίστρια Αντρέα Πέτκοβιτς, φανερά εξοργισμένη δήλωσε: «Είναι η χειρότερη εμπειρία που μου έχει συμβεί. Ήταν τρομακτικό και σοκαριστικό. Είμαστε στο 2017 και συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ, δεν γίνεται να συμβαίνει. Είναι ντροπιαστικό».

Η Αμερικανική Ομοσπονδία Τένις ζήτησε με τη σειρά της συγγνώμη για το λάθος, τονίζοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να δείξουμε έλλειψη σεβασμού. Αυτό το λάθος δεν θα συμβεί ξανά και ο σωστός ύμνος θα ακούγεται για τα υπόλοιπα ματς του πρώτου γύρου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις