Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους: Διεκδικούν ένα “σχολείο που δεν εξοντώνει” (pic-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους: Διεκδικούν ένα “σχολείο που δεν εξοντώνει” (pic-vid)

Χιλιάδες μαθητές κατέκλυσαν τους δρόμους σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία. Από τις 11 το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για να ξεκινήσουν το τεράστιο συλλαλητήριο, μέσω του οποίου διεκδικούν «το σχολείο που τους αξίζει», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις […]

ImageHandlerYEDBWQXE

Χιλιάδες μαθητές κατέκλυσαν τους δρόμους σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία.

stu5

Από τις 11 το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για να ξεκινήσουν το τεράστιο συλλαλητήριο, μέσω του οποίου διεκδικούν «το σχολείο που τους αξίζει», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

stu6

«Κινητοποιούμαστε για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι γονείς μας, ενάντια στις αλλαγές και τα μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

stu4

Οι μαθητές υποστηρίζουν πως το σημερινό σχολείο εξοντώνει και απαιτούν χρηματοδότηση για να υπάρχει θέρμανση σε όλες τις αίθουσες.

Ανάμεσα στα αιτήματα τους, είναι να μην γίνει καμία: «Αλλαγή στις ημερομηνίες των πανελλαδικών. Καμία σκέψη για κατάργηση των επαναληπτικών Πανελλαδικών εξετάσεων. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε. Καμία σκέψη για κατάργηση ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Δωρεάν-ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές. Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες. Υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμό ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις