Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολάκης: Ο Σόιμπλε σε ένα εξάμηνο δεν θα είναι υπουργός!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολάκης: Ο Σόιμπλε σε ένα εξάμηνο δεν θα είναι υπουργός!

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα έβαλε ο Παύλος Πολάκης, εξαιτίας των απόψεων που διατυπώνει στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε συνέντευξή του στον «Real Fm», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε την εξής απάντηση στο ερώτημα ότι κουβεντιάζουν όλοι και στο τέλος αποφασίζει ο Σόιμπλε: «Μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει […]

polakis

Με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα έβαλε ο Παύλος Πολάκης, εξαιτίας των απόψεων που διατυπώνει στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε συνέντευξή του στον «Real Fm», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε την εξής απάντηση στο ερώτημα ότι κουβεντιάζουν όλοι και στο τέλος αποφασίζει ο Σόιμπλε: «Μέχρι παλιότερα αυτό γινόταν, αλλά τώρα δεν θα γίνει αυτό το πράγμα διότι ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο ακόμα. Ακόμα και να υπάρξει νέα συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω γιατί η κίνηση είναι ανάποδη, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι».

Οι απειλές για Grexit

Για τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, που διατυμπανίζει ότι ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και απειλεί για πολλοστή φορά με Grexit, ο Παύλος Πολάκης αναφέρει: «Θα του γυρίσουν στα μούτρα οι απειλές. Μας λέει ότι “εμείς ανακοινώνουμε 300 δισ. πλεόνασμα, δηλαδή αυτά καταφέραμε εμείς με αυτές τις συνθήκες, με αυτό το ευρώ, με αυτή την οικονομική πολιτική και από εσάς ζητάω κι άλλο αίμα”. Ε, όχι δεν έχει άλλο αίμα. Τέλειωσε το αίμα. Αυτό είναι η ιστορία».

soible

Η επιδίωξη Σόιμπλε

Στην ερώτηση αν κατά τη γνώμη του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιδιώκει Grexit ο κ. Πολάκης απάντησε: «Ο Σόιμπλε επιδιώκει καταρχήν να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη. Δεν σηκώνει δεύτερο συμβιβασμό επώδυνο του τύπου του Ιουλίου του 2015 ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις