Συμφωνία βλέπει η υπουργός Εργασίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία βλέπει η υπουργός Εργασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η κα Αχτσιόγλου βλέπει συμφωνία και το διατυμπανίζει. Ωστόσο, είναι ανυποχώρητη στα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Η κα Αχτσιόγλου τονίζει ότι «η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία και εργάζεται σκληρά να ολοκληρωθεί. Η ευθύνη ανήκει στο ΔΝΤ… Το μπαλάκι ανήκει στην άλλη πλευρά. Επιμένουμε στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων με κανονικότητα στην αγορά εργασίας. Δεν θα […]

12.02.2017 | 15:13

Η κα Αχτσιόγλου βλέπει συμφωνία και το διατυμπανίζει.

Ωστόσο, είναι ανυποχώρητη στα θέματα των εργασιακών σχέσεων. Η κα Αχτσιόγλου τονίζει ότι «η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία και εργάζεται σκληρά να ολοκληρωθεί.

Η ευθύνη ανήκει στο ΔΝΤ… Το μπαλάκι ανήκει στην άλλη πλευρά. Επιμένουμε στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων με κανονικότητα στην αγορά εργασίας. Δεν θα προχωρήσουμε στο θέμα των ομαδικών απολύσεων που ζητεί το ΔΝΤ. Το νέο σύστημα δεν άλλαξε τα ποσοστά υπολογισμού των εισφορών, άλλα τη βάση υπολογισμού των πραγματικών εισοδημάτων, κάτι που είναι δίκαιη επιλογή.

Τα ποσοστά υπολογισμού δεν άλλαξαν (20% για κύρια ασφάλιση). Περίπου το 80% των νέων επαγγελματιών δεν θα υποστεί νέα επιβάρυνση. Στο νόμο 4387 υπάρχει πίνακας σημαντικών εκπτώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν η προστασία των πολύ χαμηλών εισοδημάτων με σύστημα αναδιανεμητικό.

Ο ΕΦΚΑ ξεκίνησε με έλλειμμα 750 εκατ. ευρώ και το έλλειμμα θα μειωθεί σημαντικά αν δεν μείνει στο μισό εντός του έτους. Στόχος μας είναι η μαύρη και η αδήλωτη εργασία. Μειώθηκε η ανεργία στο 23% από το 27%, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να επιχαίρουμε. Έως τον Οκτώβριο θα έχουν καταβληθεί όλες οι εκκρεμούσες συντάξεις, ενώ τέλη του 2017 θα πληρωθούν τα εφάπαξ που εκκρεμούν».

 

Exit mobile version