Η BofA Merrill Lynch βλέπει νέο μνημόνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η BofA Merrill Lynch βλέπει νέο μνημόνιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Οι Αμερικανοί βλέπουν νέο μνημόνιο… Κατά την αμερικανική τράπεζα, «δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση, το QE βρίσκεται σε κίνδυνο και έτσι αυξάνεται και ο κίνδυνος για 4ο μνημόνιο». Η BofA βλέπει να κλείνει η αξιολόγηση, όταν η Ελλάδα βρεθεί υπό την πίεση της χρηματοδότησης στα τέλη της άνοιξης. Βλέπει ακόμη προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβαστική […]

12.02.2017 | 13:21

Οι Αμερικανοί βλέπουν νέο μνημόνιο… Κατά την αμερικανική τράπεζα, «δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση, το QE βρίσκεται σε κίνδυνο και έτσι αυξάνεται και ο κίνδυνος για 4ο μνημόνιο».

Η BofA βλέπει να κλείνει η αξιολόγηση, όταν η Ελλάδα βρεθεί υπό την πίεση της χρηματοδότησης στα τέλη της άνοιξης. Βλέπει ακόμη προσπάθεια για να υπάρξει συμβιβαστική λύση, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω δέσμευσης σε εκ των προτέρων μεταρρυθμίσεις.

Σε αντάλλαγμα, το ΔΝΤ θα λάβει συμβουλευτικό μόνο ρόλο στο πρόγραμμα, ο οποίος είναι πιθανό να είναι επαρκής από τη σκοπιά των πιστωτών. Επιπλέον, η BofA αναμένει μία σταδιακή εκταμίευση των δόσεων της δεύτερης αξιολόγησης, όπως ακριβώς έχει συμβεί και στις τελευταίες αξιολογήσεις. Αυτό το σενάριο θα αποτρέψει μία νέα κρίση, αλλά βάζει την ένταξη στο QE σε κίνδυνο.

Οι επίμονες καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και τα πολλά θέματα που παραμένουν ανοικτά μετά από αυτές, δίνουν στην ΕΚΤ λόγο να κρατήσει την Ελλάδα εκτός της ποσοτικής χαλάρωσης.

Αν η Ελλάδα μπει στο QE προς το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά τις εκλογές στις διάφορες χώρες της Ε.Ε., τα οφέλη θα είναι περιορισμένα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα θα είναι πιθανότατα σε τελικό στάδιο.

Χωρίς το QE της ΕΚΤ, ένα τέταρτο πρόγραμμα θα πρέπει πιθανότατα χρειαστεί να συζητηθεί το 2018. Άρα εξελίξεις…

Exit mobile version