Οι 12 κλάδοι με υποχρεωτική χρήση του POS

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 12 κλάδοι με υποχρεωτική χρήση του POS

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έως 30  Ιουνίου 12 κλάδοι της οικονομίας πρέπει να έχουν POS. Επίσης με εγκύκλιο θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού από κάθε επαγγελματία. Αυτός ο λογαριασμός θα είναι δεσμευτικός ως προς τα έσοδα του επαγγελματία. Ουσιαστικά σ’ αυτόν τον λογαριασμό θα μπαίνουν τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ θα έχει […]

12.02.2017 | 14:14

Έως 30  Ιουνίου 12 κλάδοι της οικονομίας πρέπει να έχουν POS. Επίσης με εγκύκλιο θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού από κάθε επαγγελματία. Αυτός ο λογαριασμός θα είναι δεσμευτικός ως προς τα έσοδα του επαγγελματία.

Ουσιαστικά σ’ αυτόν τον λογαριασμό θα μπαίνουν τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ θα έχει την δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δαπάνη του. Το Υπουργείο θέλει να ολοκληρώσει την εφαρμογή των POS στην αγορά σε τρεις φάσεις.

Η επόμενη φάση θα είναι μέχρι το τέλος του έτους και θα αφορά μεταξύ άλλων μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κ.ά. Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2018.

Από το 2017 οι δαπάνες των φορολογούμενων που γίνονται με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων μετρούν για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Όσοι κάνουν αγορές μέσω καρτών, θα συμμετέχουν σε κληρώσεις και θα κερδίζουν εκπτωτικά μπόνους στις συναλλαγές τους.

Οι 12 κλάδοι, που έως 30 Ιουνίου υποχρεωτικά πρέπει να χρησιμοποιούν POS είναι οι εξής:

  1. Εστίαση, μπαρ, καφέ
  2. Επισκευές
  3. Εκπαίδευση
  4. Ένδυση, υπόδηση
  5. Ενοικιάσεις
  6. Κομμωτήρια
  7. Γυμναστήρια
  8. Νομικές Δραστηριότητες
  9. Ιατρικές Υπηρεσίες
  10. Τηλεπικοινωνίες
  11. Ενέργεια
  12. Τυχερά παιγνίδια
Exit mobile version