Ερντογάν: Σύντομα θα εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την πόλη Αλ Μπαμπ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν: Σύντομα θα εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την πόλη Αλ Μπαμπ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Νίκος Καραμάνογλου

Σύμφωνα με σημερινά ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν  τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει το κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ. Όπως επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος  “Η Αλ Μπαμπ πολιορκείται από όλες τις πλευρές. Οι δυνάμεις μας μπήκαν στο κέντρο. Σε συνεργασία με τους Σύρους αντάρτες και η κατάληψη της πόλης δεν είναι παρά […]

12.02.2017 | 15:49

Σύμφωνα με σημερινά ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν  τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει το κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ.

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος  “Η Αλ Μπαμπ πολιορκείται από όλες τις πλευρές. Οι δυνάμεις μας μπήκαν στο κέντρο. Σε συνεργασία με τους Σύρους αντάρτες και η κατάληψη της πόλης δεν είναι παρά μόνο θέμα χρόνου”.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι βασικός στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι μόνο η ανακατάληψη της συγκεκριμένης πόλης, αλλά ταυτόχρονα στόχος είναι, η εκκαθάριση των συνόρων και η ανακατάληψη της πόλης Ράκα. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια “ασφαλής ζώνη” για τους αμάχους στην Συρία , σε μια περιοχή από την οποία θα εκδιωχθούν τόσο οι τζιχαντιστές όσο και οι Κούρδοι μαχητές.

Επιπλέον ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε πως έχει συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με την Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι σε θέση να αναλάβει την κατασκευή έργων υποδομών σε αυτή την ζώνη ώστε να σταματήσουν οι ροές προσφύγων από την Συρία.

Exit mobile version