Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ερντογάν: Σύντομα θα εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την πόλη Αλ Μπαμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Σύντομα θα εκδιωχθούν οι τζιχαντιστές από την πόλη Αλ Μπαμπ

Σύμφωνα με σημερινά ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν  τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει το κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ. Όπως επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος  “Η Αλ Μπαμπ πολιορκείται από όλες τις πλευρές. Οι δυνάμεις μας μπήκαν στο κέντρο. Σε συνεργασία με τους Σύρους αντάρτες και η κατάληψη της πόλης δεν είναι παρά […]

ερντογαν

Σύμφωνα με σημερινά ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν  τουρκικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει το κέντρο της πόλης Αλ Μπαμπ.

Όπως επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος  “Η Αλ Μπαμπ πολιορκείται από όλες τις πλευρές. Οι δυνάμεις μας μπήκαν στο κέντρο. Σε συνεργασία με τους Σύρους αντάρτες και η κατάληψη της πόλης δεν είναι παρά μόνο θέμα χρόνου”.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι βασικός στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν είναι μόνο η ανακατάληψη της συγκεκριμένης πόλης, αλλά ταυτόχρονα στόχος είναι, η εκκαθάριση των συνόρων και η ανακατάληψη της πόλης Ράκα. Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι πρέπει να κατασκευαστεί μια “ασφαλής ζώνη” για τους αμάχους στην Συρία , σε μια περιοχή από την οποία θα εκδιωχθούν τόσο οι τζιχαντιστές όσο και οι Κούρδοι μαχητές.

Επιπλέον ο Πρόεδρος Ερντογάν επεσήμανε πως έχει συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα τόσο με την Ρωσία όσο και με τις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία είναι σε θέση να αναλάβει την κατασκευή έργων υποδομών σε αυτή την ζώνη ώστε να σταματήσουν οι ροές προσφύγων από την Συρία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις