Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Οι Γερμανοί βλέπουν ως νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι Γερμανοί βλέπουν ως νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός, γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής». Η εφημερίδα γράφει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος σε πιθανή εκλογική αναμέτρηση. Κατά τη γερμανική εφημερίδα, «ο κ. Μητσοτάκης […]

170416110113_3597_0

Αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γινόταν πρωθυπουργός, γράφει η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «O Έλληνας μεταρρυθμιστής».

Η εφημερίδα γράφει ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου είναι πρόεδρος ο κ. Μητσοτάκης, βρίσκεται μπροστά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερχόταν δεύτερος σε πιθανή εκλογική αναμέτρηση.

Κατά τη γερμανική εφημερίδα, «ο κ. Μητσοτάκης ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του συντηρητικού κόμματος και εμφανίζεται με ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν πολύ αντιδημοφιλές.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Έίναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο 48χρονος πολιτικός, ο οποίος έχει σπουδάσει στα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ οικονομία και διεθνείς σχέσεις, ωφελείται (όμως) από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι δημοφιλής».

Εμπόδια στον κ. Μητσοτάκη για να γίνει πρωθυπουργός «στέκονται η συντηρητική και εχθρική στον εκσυγχρονισμό πτέρυγα του κόμματός του και η καταγωγή του.

Προέρχεται από μια πλούσια, παλαιά πολιτική οικογένεια της χώρας. Ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και ορισμένοι Έλληνες αμφισβητούν την ικανότητά του για ανανέωση».

Ο Σόιμπλε τι λέει όμως για όλα αυτά;

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις