Επίθεση Φίλη στον Τσίπρα: Είπε δεν θα φορολογήσει ούτε ευρώ για να ακούσει ο Σόιμπλε, άκουσαν όμως και οι Έλληνες

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Επίθεση Φίλη στον Τσίπρα: Είπε δεν θα φορολογήσει ούτε ευρώ για να ακούσει ο Σόιμπλε, άκουσαν όμως και οι Έλληνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δηλώσεις κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε ο Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απομάκρυνση του από το υπουργείο, ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σκληρή κριτική και κάλεσε τους κυβερνώντες να αλλάξουν τακτική. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι […]

11.02.2017 | 19:51

Δηλώσεις κατά της κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έκανε ο Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απομάκρυνση του από το υπουργείο, ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σκληρή κριτική και κάλεσε τους κυβερνώντες να αλλάξουν τακτική.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εχθρός στην διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου κλείσιμο της αξιολόγησης και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι», είπε ο κ. Φίλης, αμφισβητώντας τις δηλώσεις τις κυβέρνησης περί πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης.

Αναφέρθηκε όμως συγκεκριμένα και στον πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του πως δεν θα φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ.

Κατά τον υπουργό, η συγκεκριμένη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα απευθυνόταν στον Σόιμπλε, όμως την άκουσαν και οι ίδιοι οι Έλληνες που τώρα βλέπουν τον πρωθυπουργό να υπογράφει μία ακόμη καταστροφή τους.

«Το ούτε ένα ευρώ μέτρα το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή όμως μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα, αυτό θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές άφησε και για την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση» την ώρα που «το εμείς οι αμόλυντοι και οι άλλοι μολυσμένοι» έχει τελειώσει.

Αμφισβήτησε μάλιστα και όσα λέει ο Πάνος Καμμένος για τις αμυντικές δαπάνες: Είναι δυνατό να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα δύο δις. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πως θα τα δώσουμε τα δύο δις, όταν δίνουνε μάχη για τα πεντακόσια εκατομμύρια της Φωτίου; Αυτό που συζητήθηκε; Που βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;», είπε ο πρώην υπουργός.

Σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το μοναδικό σύμμαχο, «όσο κι αν βρωμάει».

 

Exit mobile version