Βραζιλία: 101 δολοφονίες κι αμέτρητοι βιασμοί μέσα στις 6 ημέρες απεργίας των αστυνομικών- Εικόνες φρίκης

ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: 101 δολοφονίες κι αμέτρητοι βιασμοί μέσα στις 6 ημέρες απεργίας των αστυνομικών- Εικόνες φρίκης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δολοφονίες, βιασμοί, λεηλασίες και κλοπές είναι εδώ και μέρες το σκηνικό στην Πολιτεία Εσπίριτου Σάντου της Βραζιλίας, εξαιτίας της απεργίας των αστυνομικών. Ο έλεγχος, έχει περάσει στα χέρια αδίστακτων κακοποιών που ανήκουν σε συμμορίες, και σύμφωνα με πληροφορίες οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 100 μέσα στις έξι ημέρες της απεργίας. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες […]

10.02.2017 | 13:14

Δολοφονίες, βιασμοί, λεηλασίες και κλοπές είναι εδώ και μέρες το σκηνικό στην Πολιτεία Εσπίριτου Σάντου της Βραζιλίας, εξαιτίας της απεργίας των αστυνομικών.

Ο έλεγχος, έχει περάσει στα χέρια αδίστακτων κακοποιών που ανήκουν σε συμμορίες, και σύμφωνα με πληροφορίες οι θάνατοι είναι περισσότεροι από 100 μέσα στις έξι ημέρες της απεργίας.

Τα σχολεία και οι υπηρεσίες έχουν κλείσει κι επικρατεί το απόλυτο χάος.

Οι αστυνομικοί που κήρυξαν απεργία έξι ημέρες πριν ζητώντας καλύτερους μισθούς, δεν κάνουν πίσω, παρά την υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Περίπου 1200 στρατιωτικοί και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να στείλει αλεξιπτωτιστές και τεθωρακισμένα, όμως δεν είναι αρκετά.

Για να επανέλθει η τάξη, αξιωματούχοι λένε πως απαιτούνται εκατοντάδες ακόμη ομοσπονδιακοί αστυνομικοί μέλη επίλεκτων μονάδων της χωροφυλακής.

Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των νεκρών, ωστόσο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών δήλωσε στο Reuters πως από την ημέρα που ξεκίνησε η απεργία, 101 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί φρικτά.

Η περισσότερη βία, καταγράφεται στη Βιτόρια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, την έδρα εταιρειών μεταλλείων και πετρελαίου, καθώς και ένα από τα πιο πλούσια λιμάνια με διάσημες παραλίες.

 

 

Exit mobile version