Γαλλία: Απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα- Τέσσερις συλλήψεις

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα- Τέσσερις συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τέσσερις άνθρωποι που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα, έπεσαν στα χέρια των Αρχών σήμερα στη Γαλλία, συγκεκριμένα στο Μονπελιέ. Ανάμεσα τους, ένας 22χρονος και η 16χρονη φίλη του, οι οποίοι ήταν γνωστοί στους κόλπους της αστυνομίας για τις επαφές τους με το Ισλάμ. “Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης”- που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, […]

10.02.2017 | 14:24

Τέσσερις άνθρωποι που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα, έπεσαν στα χέρια των Αρχών σήμερα στη Γαλλία, συγκεκριμένα στο Μονπελιέ.

Ανάμεσα τους, ένας 22χρονος και η 16χρονη φίλη του, οι οποίοι ήταν γνωστοί στους κόλπους της αστυνομίας για τις επαφές τους με το Ισλάμ.

“Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αγορά ακετόνης”- που χρησιμοποιείται για κατασκευή εκρηκτικού μηχανισμού, ανέφερε αστυνομική πηγή.

Στο σπίτι του 22χρονου οι Αρχές εντόπισαν υλικά για κατασκευή βόμβας, ενώ η 16χρονη φίλη του μοιραζόταν με τους διαδικτυακούς της φίλους, την επιθυμία της να πάει στη Συρία και το Ιράκ, ή αν πλήξει την Γαλλία.

Από το 2015, έχουν καταγραφεί πάνω από 230 θάνατοι στη Γαλλία εξαιτίας τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους και παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Exit mobile version