Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Χάνει δυνάμεις ο Τραμπ: Η Δικαιοσύνη “παγώνει” το διάταγμα- Το ειρωνικό tweet της Χίλαρι
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Χάνει δυνάμεις ο Τραμπ: Η Δικαιοσύνη “παγώνει” το διάταγμα- Το ειρωνικό tweet της Χίλαρι

Κινδυνεύει να «εκτεθεί» ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που φαίνεται να χάνει τις δυνάμεις του στη μάχη με τη Δικαιοσύνη. Η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ που πάγωνε την εφαρμογή του διατάγματος, απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τους αρμόδιους δικαστές, δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν […]

RfPJktd7tjv4VSQQXR5E

Κινδυνεύει να «εκτεθεί» ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που φαίνεται να χάνει τις δυνάμεις του στη μάχη με τη Δικαιοσύνη.

Η προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστή του Σιάτλ που πάγωνε την εφαρμογή του διατάγματος, απορρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη.

τραμπ

Σύμφωνα με τους αρμόδιους δικαστές, δεν υπήρξαν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι πολίτες των επτά μουσουλμανικών χωρών που απαγορεύεται να «πατήσουν το πόδι» τους στην Αμερική, συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Υπογραμμίζοντας πως η απόφαση Τραμπ αφαιρεί από τους πολίτες δικαιώματα που ορίζονται από το Σύνταγμα, οι δικαστές αποφάσισαν να βάλουν φρένο στο διάταγμα, καθώς σκέφτηκαν ως εξής: «Από τη μια μεριά ο λαός ενδιαφέρεται για την εθνική του ασφάλεια και τη δυνατότητα ενός εκλεγμένου προέδρου να ασκεί πολιτική και από την άλλη ο λαός ενδιαφέρεται επίσης για την ελεύθερη ροή των ανθρώπων, στην αποφυγή του διαχωρισμού οικογενειών και στην ελευθερία από διακρίσεις».

lWsPGGZYeTJCLfOlcZWA

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του, βλέποντας συνεχώς «εχθρούς» να τον πολεμούν, εξέφρασε την οργή του με τον κλασσικό κι αγαπημένο τρόπο. Το Twitter.

Mε κεφαλαία γράμματα για να δώσει έμφαση στο συναίσθημα του, ο πρόεδρος της Αμερικής έγραψε σε ανάρτηση του: «Θα τα πούμε στο δικαστήριο. Η ασφάλεια του κράτους βρίσκεται σε κίνδυνο».

Μιλώντας λίγη ώρα μετά σε δημοσιογράφους του NBC, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για πολιτική απόφαση που θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να «περάσει» μέσω της δικαστικής οδού.

«Είναι μια απόφαση που θα την κερδίσουμε κατά την άποψή μου εύκολα», λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον μίλησε για «ολοκληρωτική νίκη», καθώς ήταν ένθερμος υποστηρικτής της κατάργησης του διατάγματος, αλλά και αυτός που είχε προσφύγει κατά της προεδρικής απόφασης.

Η Χίλαρι Κλίντον που αποφάσισε να δείξει τα συναισθήματα της για τον σκληρό αντίπαλο της στις εκλογές, σχολίασε τις εξελίξεις με ένα ειρωνικό tweet.

Θέλοντας να τονίσει τις τρεις αρνητικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την απόφαση Τραμπ, έγραψε στο Twitter «3-0».

hilari

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η απόφαση εξετάζεται, καθώς και οι επιλογές που υπάρχουν για τα επόμενα βήματα, δηλώνοντας έμμεσα πως η υπόθεση πιθανόν να φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις