Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ηλεία: Τελείωσε το πετρέλαιο και παγώνουν γιατροί και ασθενείς
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Τελείωσε το πετρέλαιο και παγώνουν γιατροί και ασθενείς

Η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας Μικροί και μεγάλοι εξετάζονται σε συνθήκες απαγορευτικές. Το πετρέλαιο τελείωσε πριν από 8 μέρες και οι δεξαμενές παραμένουν άδειες… «Ήρθε ηλικιωμένος ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και δεκατική πυρετική κίνηση και δεν μπορούσα να βάλω το ακουστικό να τον ακούσω, γιατί από το κρύο αδυνατούσε να σηκώσει την μπλούζα […]

10703850_803280289734379_1523822403309701760_n

Η εικόνα στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

Μικροί και μεγάλοι εξετάζονται σε συνθήκες απαγορευτικές.

Το πετρέλαιο τελείωσε πριν από 8 μέρες και οι δεξαμενές παραμένουν άδειες…

«Ήρθε ηλικιωμένος ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού και δεκατική πυρετική κίνηση και δεν μπορούσα να βάλω το ακουστικό να τον ακούσω, γιατί από το κρύο αδυνατούσε να σηκώσει την μπλούζα του».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας ο διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος Διονύσης Χρυσάφης. Το πετρέλαιο έχει τελειώσει εδώ και 8 ημέρες και το κτίριο είναι «παγωμένο», με συνέπεια οι γιατροί να προσπαθούν να εξετάσουν με απαγορευτική θερμοκρασία ασθενείς που κατά κύριο λόγο ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα βρέφη.

«Προσπάθησα έστω να μετρήσω το οξυγόνο στον ασθενή, αλλά για να δουλέψει το οξύμετρο, πρέπει το δάχτυλο να είναι ζεστό. Δεν μπορούσα ούτε αυτό να κάνω. Δεν μπορούμε να κάνουμε ιατρική έτσι», τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Χρυσάφης, ζητώντας από τους αρμόδιους να λυθεί το θέμα της προμήθειας του πετρελαίου το συντομότερο δυνατόν, για να μην κινδυνεύσει η υγεία των κατοίκων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις