Γαλλικές εκλογές: Λεπέν και Μακρόν “κονταροχτυπιούνται” ενώ ο Φιγιόν “πληρώνει” το σκάνδαλο

ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικές εκλογές: Λεπέν και Μακρόν “κονταροχτυπιούνται” ενώ ο Φιγιόν “πληρώνει” το σκάνδαλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πολύ ακριβά πληρώνει το σκάνδαλο με τη σύζυγο του ο Φρανσουά Φιγιόν που ξεσπά κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας τα πως ευθύνονται για την πιθανή «έξοδο» του από τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο, με τον Μακρόν να κονταροχτυπιέται με […]

09.02.2017 | 14:56

Πολύ ακριβά πληρώνει το σκάνδαλο με τη σύζυγο του ο Φρανσουά Φιγιόν που ξεσπά κατά των γαλλικών μέσων ενημέρωσης κατηγορώντας τα πως ευθύνονται για την πιθανή «έξοδο» του από τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς δεν θα είναι στον δεύτερο γύρο, με τον Μακρόν να κονταροχτυπιέται με την ακροδεξιά Λεπέν.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύει η γαλλική Le Figaro, δείχνουν την Λεπέν πρώτη στον πρώτο γύρο με 25.5%, τον ανεξάρτητο υποψήφιο και πρώην υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν δεύτερο με 22%.

Ακολουθούν ο Φιγιόν με 17% , Αμόν των Σοσιαλιστών με 15% και ο Μελανσόν της Αριστεράς με 12%, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Elabe” για λογαριασμό του “BFMTV” και της “L’ Express”.

Ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο φαίνεται να «εξαφανίζει» τη Λεπέν με ποσοστό 63% έναντι 37%.

Στην δεύτερη δημοσκόπηση της Ifop για λογαριασμό των “Paris Match”, “iTele” και “SudRAdio”, η Λεπέν έρχεται πρώτη με 26% και δεύτερος με 21% ο Μακρόν.

Ακολουθεί ο Φιγιόν με 18%, ο Αμόν με 14.5% και ο Μελανσόν με 10,5%.

Στην Τρίτη δημοσκόπηση της Harris Interactiv για λογαριασμό της France Televisions, η Λεπέν παραμένει στην πρώτη θέση με 24%.

Ακολουθούν ο Μακρόν με 21%, ο Φιγιόν  με 19% ο Αμόν με 14% και ο Μελανσόν με 12%.

Εντωμεταξύ σήμερα, η σύζυγος με τα δύο παιδιά του Φιγιόν θα καταθέσουν για το σκάνδαλο σχετικά με τις υπηρεσίες που προσέφεραν στον Φιγιόν ως βοηθοί.

Exit mobile version