Λαγκάρντ για έκθεση ΔΝΤ: Είμαστε αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Λαγκάρντ για έκθεση ΔΝΤ: Είμαστε αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει στην Αθήνα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ επιμένοντας στις «απολύτως αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Μόλις εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση δύο εκθέσεων για την ελληνική οικονομία, η ισχυρή κυρία του Ταμείου, σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής […]

09.02.2017 | 08:55

Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνει στην Αθήνα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ επιμένοντας στις «απολύτως αναγκαίες» μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Μόλις εικοσιτέσσερις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση δύο εκθέσεων για την ελληνική οικονομία, η ισχυρή κυρία του Ταμείου, σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας, υποστήριξε ότι η Ελλάδα οφείλει να διευρύνει τη φορολογική βάση και προκειμένου να γίνει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

«Πολλοί λίγοι άνθρωπου σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας. Αναγνωρίσαμε τις θυσίες των Ελλήνων. Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Άλλες μεταρρυθμίσεις όμως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες» δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σχολίασε την κριτική που δέχθηκε από τις ελληνικές αρχές το ΔΝΤ για τα πορίσματα των εκθέσεων λέγοντας ότι καταβλήθηκε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. «Όταν εκδίδουμε μια έκθεση όπως αυτήν της Ελλάδας, συμβάλλουμε στη διαφάνεια. Οι άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν με τα συμπεράσματα μας, αλλά είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι, με ξεκάθαρη δέσμευση να είμαστε ένα έμπιστος σύμβουλος και ένας αδίστακτος κήρυκας της αλήθειας».

«Αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό»

«Δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι είναι. Δεχόμαστε συχνά κριτική και από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά αναγνωρίσαμε τις τεράστιες θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό. Αλλά αυτό που τονίζουμε στην έκθεση είναι πως ορισμένες μεταρρυθμίσεις δεν έχουν εφαρμοστεί», υπογράμμισε η κα Λαγκάρντ μιλώντας για ασφαλιστικό και φορολογικό. Ερωτηθείσα για τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος απάντησε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Exit mobile version