Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοθετική διάταξη για τους πενταετείς πυροσβέστες κατατίθεται στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετική διάταξη για τους πενταετείς πυροσβέστες κατατίθεται στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα

Του Πέτρου Καρσιώτη Νομοθετική διάταξη για τους Πενταετείς Πυροσβέστες καταθέτει μέσα στην επόμενη εβδομάδα,  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της λήξης της θητείας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης. Η ανακοίνωση, που εξεδόθη λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, αναφέρει: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για […]

pyrosbestiki 10_14

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νομοθετική διάταξη για τους Πενταετείς Πυροσβέστες καταθέτει μέσα στην επόμενη εβδομάδα,  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ζήτημα της λήξης της θητείας των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Η ανακοίνωση, που εξεδόθη λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, αναφέρει:

«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας

στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό.

Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Στο μεταξύ οι πυροσβέστες, αποφάσισαν να «κατασκηνώσουν» έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας παρά το γεγονός ότι ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να μιλήσουν με την Υπουργό  Όλγα Γεροβασίλη για το ζήτημα της μονιμοποίησής τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν την Πέμπτη.

Αυτό, γιατί, όπως δήλωσαν,  είναι δύσπιστοι και αποφασισμένοι «να παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την τελική επίλυση του προβλήματός τους».

Νωρίτερα τα είχαν κάνει «γυαλιά-καρφιά» την ώρα που εκπρόσωποί τους είχαν συνάντηση με την αρμόδια υπουργό.

ImageHandlerXO93U5WX

Η ένταση προκλήθηκε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι πυροσβέστες, νομίζοντας ότι θα τους απωθήσουν οι αστυνομικοί, κατευθύνθηκαν και παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.

ÐáíåëëáäéêÞ óõãêÝíôñùóç äéáìáñôõñßáò óôï Óýíôáãìá, áðü ðõñïóâÝóôåò ðåíôáåôïýò õðï÷ñÝùóçò, ôçí ÔåôÜñôç 8 Öåâñïõáñßïõ 2017. Ç èçôåßá ôùí 4.000 ðõñïóâåóôþí, ðïõ ðñïóëÞöèçêáí óôéò 10 Öåâñïõáñßïõ 2012, ëÞãåé ôçí ÐÝìðôç êáé üðùò ôïíßæïõí, êéíäõíåýïõí íá âñåèïýí óôïí äñüìï, åÜí äåí ìïíéìïðïéçèïýí üóïé ôï äéêáéïýíôáé, óýìöùíá ìå ôïí íüìï Þ äåí áíáíåùèïýí ïé óõìâÜóåéò ôùí õðïëïßðùí. (EUROKINISSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με την Όλγα Γεροβασίλη, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε: «Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Και ακολούθησε η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις