Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μάλοχ: “Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ”- Βέρνερ: “Δεν θέλουμε έναν τέτοιο πρέσβη” (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάλοχ: “Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ”- Βέρνερ: “Δεν θέλουμε έναν τέτοιο πρέσβη” (vid)

O άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκπροσωπεί τη χώρα του στην ευρωζώνη, ή δεν αγαπά καθόλου την Ελλάδα ή την θεωρεί χαμένη υπόθεση. Λίγο μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με την εκτίμηση του πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, ο Τεντ Μάλοχ επανήλθε με μια ακόμη […]

ted-malloch-1300-640x360

O άνθρωπος που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για να εκπροσωπεί τη χώρα του στην ευρωζώνη, ή δεν αγαπά καθόλου την Ελλάδα ή την θεωρεί χαμένη υπόθεση.

Λίγο μετά τις δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με την εκτίμηση του πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, ο Τεντ Μάλοχ επανήλθε με μια ακόμη πιο σκληρή.

Πως η χώρα, μόνη της θα αποφασίσει πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Mιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά, ο άνθρωπος που πρότεινε ο Τραμπ, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ».

maloc

Ο Τεντ Μάλοχ, φανατικός της κατάρρευσης του ευρώ, την προηγούμενη Κυριακή πάλι προκάλεσε, τονίζοντας πως η χώρα μας οφείλει να φύγει από το ευρώ. Σε συνέντευξη του στο Bloomberg δήλωσε πως υπάρχουν ισχυρά επιχειρήματα που θα στήριζαν μια τέτοια επιλογή από την ελληνική πλευρά.

«Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εκλογές που αναμένονται να γίνουν σε χώρες της ευρωζώνης, θα έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση του ευρώ, με τον ίδιο να ελπίζει σε μια τέτοια εξέλιξη.

Συμβούλεψε δε τους Έλληνες, να αποχωρήσουν πριν την κατάρρευση που θα φέρει παγκόσμια αναταραχή.

Άλλωστε όπως τόνισε, υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και για το ποιος θα ηγείται αυτού του προγράμματος.

Οι δηλώσεις του Μάλοχ όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν την αντίδραση της ΕΕ, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ να υπογραμμίζει πως ο πρέσβης των ΗΠΑ αντιτίθεται στην ευρωζώνη, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει ρωγμές στη συνοχή της.

“Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται» είπε στη Σία Κοσιώνη.

«Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

Μάλιστα ο Βέρνερ, μαζί με τους επικεφαλής των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να μην αποδεχτούν τον Μάλοχ ως πρέσβη της Αμερικής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις