Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου «ξεσπιτώνει» την Κυριακή 72.000 κατοίκους
ΕΛΛΑΔΑ

Μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου «ξεσπιτώνει» την Κυριακή 72.000 κατοίκους

Του Πέτρου Καρσιώτη Μια βόμβα του Β  Παγκοσμίου  Πολέμου… ξεσπιτώνει την Κυριακή  72.000 κατοίκους των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και  Αμπελοκήπων-Μενεμένης, καθώς θα ακολουθήσουν, σε πλήρως… αποστειρωμένο περιβάλλον,  οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων-στρατού αστυνομίας κλπ- για την απομάκρυνσή της από χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, όπου εντοπίστηκε. Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, απ’ όπου θα χρειαστεί να μετακινηθούν 62.000 άνθρωποι […]

Clipboard

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια βόμβα του Β  Παγκοσμίου  Πολέμου… ξεσπιτώνει την Κυριακή  72.000 κατοίκους των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και  Αμπελοκήπων-Μενεμένης, καθώς θα ακολουθήσουν, σε πλήρως… αποστειρωμένο περιβάλλον,  οι ενέργειες των αρμόδιων φορέων-στρατού αστυνομίας κλπ- για την απομάκρυνσή της από χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων, όπου εντοπίστηκε.

βόμβα-κορδελιό-2

Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, απ’ όπου θα χρειαστεί να μετακινηθούν 62.000 άνθρωποι (άλλοι 10.000 από το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης), το πρωί της Πέμπτης,  θα ξεκινήσει η διανομή ενημερωτικού εντύπου, πόρτα-πόρτα, σε όλους τους κατοίκους για να γνωρίζουν τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να εξελιχθούν όλα με ασφάλεια.

K

Εκτός από το ενημερωτικό έντυπο, θα αναρτηθούν σε δημόσιους χώρους, χάρτες με τις περιοχές και τις ζώνες εκκένωσης, ενώ  το σχέδιο  θα υπάρχει και σε κάθε οικοδομή του δήμου.

Σε 2 χιλιόμετρα απόσταση οι πάντες για οκτώ ώρες

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΜΒΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Ο Δήμος  υπέβαλε αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αρμόδιοι τονίζουν ότι ο  σχεδιασμός της επιχείρησης επιτάσσει προληπτικά (από τα ελληνικά και διεθνή πρωτόκολλα ασφαλείας) την υποχρεωτική απομάκρυνση του πληθυσμού που κατοικεί σε ακτίνα 1,9 χλμ., από το σημείο εντοπισμού της βόμβας για τέσσερις έως οκτώ ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πως θα γίνει η εξουδετέρωση της βόμβας και η μεταφορά της

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΜΒΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Τριμελής ομάδα στρατιωτικών από το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς θα επιχειρήσει να εξουδετερώσει τη βόμβα. Η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα, είπε χαρακτηριστικά λένε οι ειδικοί, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα είναι αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις