Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Κάθοδο” στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες-Ζητούν συνάντηση με τον Τσίπρα
ΕΛΛΑΔΑ

“Κάθοδο” στην Αθήνα ετοιμάζουν οι αγρότες-Ζητούν συνάντηση με τον Τσίπρα

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες πολλαπλασιάζοντας τα μπλόκα και σχεδιάζοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα δρομολογούνται κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών με διαδηλώσεις έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, όπως αναφέρει σχετική απόφαση που ελήφθη στο μπλόκο της Νίκαιας 35 μπλόκα, 11 ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα με πανελλαδική αναφορά. Παράλληλα οι αγρότες […]

agrotes1_0

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες πολλαπλασιάζοντας τα μπλόκα και σχεδιάζοντας συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα δρομολογούνται κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών με διαδηλώσεις έξω από υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, όπως αναφέρει σχετική απόφαση που ελήφθη στο μπλόκο της Νίκαιας 35 μπλόκα, 11 ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα με πανελλαδική αναφορά. Παράλληλα οι αγρότες ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών ,Εργασίας και Περιβάλλοντος, ώστε να γνωστοποιήσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Εξάλλου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε πως έχει ήδη προγραμματισθεί ραντεβού με τους αγρότες στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, με την παρουσία στελεχών της κυβέρνησης από τα   υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος. Παράλληλα  ο κ. Αποστόλου δήλωσε πως η κυβέρνηση κατανοεί τα προβλήματα των αγροτών σημειώνοντας χαρακτηριστικά “να μας καταθέσουν και να μας αναλύσουν τα αιτήματα και τα προβλήματά τους και αν διαπιστώσουμε ότι κάπου μπορούμε να κάνουμε κάποιες βελτιώσεις, να τις κάνουμε”.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ενωτικής ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας σε κεντρική του ομιλία τόνισε πως η κυβέρνηση ψεύδεται όταν διατείνεται πως οι αγρότες ζουν με καλύτερους όρους από ότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι σημειώνοντας με έμφαση πως “ελάχιστοι αγρότες πήραν ζεστό χρήμα, ενώ όσοι χρωστούσαν στην εφορία, λόγω της έλλειψης του ακατάσχετου τελικά δεν μπήκαν χρήματα στο βιβλιάριο”. Ταυτόχρονα έκανε ειδική μνεία στα αιτήματα των αγροτών που αφορούν στο ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού, στο θέμα του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ όπως σε αυτό της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης.

Παράλληλα οι αγρότες από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμακώνουν επίσης τις κινητοποιήσεις τους, με αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς σε νευραλγικά σημεία, όπως είναι η σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης και το τελωνείο της Δοϊράνης. Να σημειωθεί ότι αγρότες αλλά και κτηνοτρόφοι έχουν αποκλείσει από τις 30 Γενάρη το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. Ενώ την επόμενη Πέμπτη έχει προγραμματισθεί ο αποκλεισμός του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων Δημήτρη Μόσχο θα συμμετέχουν  αγρότες και κτηνοτρόφοι -μεταξύ άλλων- από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο. Αν και όπως δηλώνεται ο αποκλεισμός θα έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Να σημειωθεί πως εκτός του μπλόκου της Κρυσταλλοπηγής, μπλόκα υπάρχουν επίσης στα Γρεβενά στην πρώτη έξοδο της Εγνατίας οδού, στο Καλονέρι Βοείου στην Αγία Κυριακή και στο Αμύνταιο στον κόμβο Αντιγόνου επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας. Εξάλλου σήμερα στήνεται μπλόκο στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης στην γέφυρα Ρυμνίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις